Празници / фестивали

Втори фестивал на бразилската култура във Варна

Класика, самба, съвременно бразилско кино - 1-10 август 2009

Втори фестивал на бразилската култура във Варна


◊ СЪБИТИЕТО

Втори фестивал на бразилската култура във Варна

1-10 август 2009
Летен театър, Фестивален и конгресен център и др.

• Организатори: Посолството на Бразилия в България, Община Варна, Почетният консул на Бразилия Михаил Михов и Сдружение „Варна – столица на културата”

За втора поредна година, в началото на август във Варна ще се проведе Фестивал на бразилската култура. Програмата на фестивала ще осигури незабравими преживявания за ценителите на самба и боса нова, джаза, класическата музика, латиноамериканското кино и уличната бразилска фиеста. Организаторите ще внесат в морската столица духа на латинокултурата на една от най-атрактивните държави в света.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОГРАМАТА

Официалният старт на втория Фестивал на бразилската култура във Варна ще бъде даден на 1 август с концерт на една от най-успешните млади изпълнителки на самба и боса нова в Бразилия – 33-годишната Фабиана Коза. Младата звезда се радва на изключителна популярност не само в родината си, но и в страните от Европа. Варненци и гостите на града ще имат възможността да усетят завладяващото й присъствие и да чуят уникалния глас на Коза на сцената на Летния театър на от 21:30 часа.

В рамките на фестивалната програма организаторите ще представят на ценителите на класическата музика камерния оркестър Solistas de Londrina. Негов създател и художествен директор е варненецът Евгени Рачев.

Изкушените от джаза ще имат удоволствието да чуят изпълненията на един от най-интересните музиканти на Бразилия – Маркос Валенте Джуниър.

В програмата на Фестивала присъства и Панорама на бразилското кино. В нея са включени пет стойностни ленти: „Войната на Канудус”, „От другата страна на улицата”, „Игра за четирима”, „Неудобният” и „Честита стара година”.

Истинска карнавална атмосфера и тази година по улиците и плажовете на града ще създаде станалият любимец на варненската публика перкусионист Клаудио Крон. Той ще зарази с латино настроение и гостите на курортния комплекс „Албена”. Крон ще озвучи с бразилски ритми и аристократичната атмосфера на град Русе. Така още с второто си издание Фестивалът на бразилската култура ще излезе извън рамките на Варна.


Едноседмичната програма на фестивала ще осигури незабравими преживявания за ценителите на латиноамериканската кухня, освежаващото бразилско лятно питие кайпириня и уличната бразилска фиеста.
Автор:
Организаторите
Публикация:
24.07.2009 г. 22:18
Етикети:
Посетено:
1273
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/8269-vtori-festival-na-brazilskata-kultura-vav-varna