Празници / фестивали

Бела Речка - Място за срещи в ...Пловдив

Един ден, посветен на GOATMILK фестивала, в artnewscafe

Бела Речка - Място за срещи в ...Пловдив


◊ ЗА БЕЛА РЕЧКА

С фестивала на спомените GOATMILK (от 2004) Бела Речка стана притегателен център за креативни хора от цяла Европа и се превърна във важно ново място за срещи и дебат у нас. Въпросите за автентичността на нашето сега и на нашето минало, за личните прочити на историята и участието на хората от „периферията” в случващото се станаха основа за изграждането на една нова общност, която вече може да се разпознае – по духа на доброволността, спонтанността, живата комуникация, разговора, любопитството.

Бела Речка не е идилично място. Бела Речка е свободно място – място за работа, мислене, преживявания и импровизации.

На този ден ще ви срещнем с  някои от хората зад Бела Речка: Диана Иванова, Мариана Асенова, Галина Иванова, Райчо Станев, Албена Ковачева, Калоян Асенов, Радмила Младенова, Методи Петров, Борис Велков, Херберт Хойс и други.


◊ ПРОГРАМА

3 юли (петък)
artnewscafe, Пловдив
"Понякога вярвам, че Европа е възможна"
един блогър след Goatmilk-фестивала през 2009
http://maladets.blogspot.com


През деня:
Примерни часове  
10.00-13.00, 17.00-19.00
Чай от белоречка дива мента, прясно набрана мащерка и маточина + дегустация на сандвичи с козя извара и рукола (домашно производство) - Диана Иванова.

14.00–16.00
Галина Иванова представя колекцията от торбички от естествени материали "Бела Речка" и на място може да ви научи как да си изработите ръчна торбичка за билки или други ароматни любими неща.
 
16.00–18.00
За кражбите на камбани в Пловдив – ученици от френската гимназия в Пловдив представят своето изследване „В търсене на изгубения звук”, първа награда в конкурса „Една история с камбана” (част от книгата "Как се прави камбана. Наръчник" (ИК "Жанет-45").

17.00-19.00
- Срещи с Ола Вах (Полша) – резидент в Бела Речка през 2008 година, и разглеждане на изложбата й “Завръщане у дома” в Галерия "Сариев".


Вечерта:
20.00 - Диана Иванова, Райчо Станев, Мариана Асенова, Албена Ковачева представят книгата-наръчник "Как се прави камбана" (ИК Жанет-45).

21.00 - Прожекции на кратки филмчета (Гьоте Институт, Фондация За Нова Култура, Брендан Джаксън, Бирмингам) за кражбата на старата камбана, смъртта, звуците на Бела Речка, правенето на новата камбана.
Автор:
Веселина Сариева
Публикация:
30.06.2009 г. 13:49
Етикети:
Посетено:
1561
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/8194-bela-rechka-myasto-za-sreshti-v-plovdiv