Празници / фестивали

Малки Оскари ще бъдат връчени в Стара Загора

Финалите на Конкурса „Между небето и земята”

Малки Оскари ще бъдат връчени в Стара Загора


◊ СЪБИТИЕТО

На 1 юни 2009 от 13.00 ч. в ПАРК МОЛ - Стара Загора започва над 5-часова програма с финалите на Конкурса „Между небето и земята” на Общински детски център - Стара Загора.

В 18.30 ч. е връчването на Малките Оскари на спечелилите призови места в конкурса. Над 100 са наградите на участниците в трите възрастови групи и седемте раздела – литература, музика, рисунки, приложно изкуство, спорт, природни науки и екология.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КОНКУРСА

Над 1500 индивидуални участници са се регистрирали в конкурса „Между небето и земята” – с 680 рисунки, 182 стихотворения, 25 приказки, 33 разказа, много гатанки, 11 сценария, 84 есета. Представени са 42 научни разработки, изявили са се 27 театрални трупи и 18 танцови групи и индивидуални изпълнители – съобщи Венелин Кръстев, директор на ОДЦ - Стара Загора. Общо 17 спортни отбора ще се състезават на 1 юни от 10.00 ч. пред Община Стара Загора в дисциплините забавен многобой и крос.

Всички участници в конкурса ще получат специални сертификати на български и английски език за проявена активност и гражданска позиция, които ще им послужат при кандидатстване за обучение в страната и чужбина.
Общо 5000 лева е наградният фонд на конкурса, а отличените ще получат наистина добри подаръци – ценни книги, музикални плейър и, стативи и бои и др.

Най-активните участници в конкурса бяха училищата: Първо ОУ, Второ ОУ, Шесто ОУ, Девето ОУ,  СОУ "Железник", СОУ ”Васил Левски”, СОУ ”Христо Смирненски”, ГПЧЕ "Ромен Ролан", СОУ "Максим Горки", СОУ ”Иван Вазов”, ПМГ ”Гео Милев” и др.

Всички наградени ще преминат по „червения килим” в ПАРК МОЛ, за да получат своите отличия в първия конкурс на Общински детски център - Стара Загора. За следващата година наградите ще са „Малкия Принц”, каквато е и изработената тази година емблема на центъра. Тя украсява и чудно хубавите сертификати, които ще получат талантливите деца на Стара Загора!

Заповядайте на Голям детски празник в Стара Загора!
Автор:
Уляна Кьосева, Община Стара Загора
Публикация:
30.05.2009 г. 14:31
Етикети:
Посетено:
954
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/8016-malki-oskari-shte-badat-vracheni-v-stara-zagora