Празници / фестивали

Международен фолклорен фестивал в Стара Загора

31 май 2009, Стара Загора

◊ СЪБИТИЕТО

Четвърти Международен фолклорен танцов фестивал ще се проведе на 31 май 2009 в Стара Загора.

Организатори на този красив културен форум са Община Стара Загора, Съюз на българските музикални и танцови дейци, Общество "За фолклор", Младежки дом Стара Загора и Народно читалище "Николай Лилиев".

За участие във фестивала в Града на липите, поетите и правите улици пристигат състави от Лариса - Гърция, Лимасол - Кипър, Радоваш - Македония, Ниш - Сърбия, танцова група от Сливен, "Ромбана" - Ямбол и съставите "Загоре" и "Нашенци" - представители на домакините.

Съставите ще се включат в шествие от 18,00 ч. по централния бул. "Цар Симеон Велики" към Античния форум. Концертът ще бъде открит от кмета на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев. По-рано преди шествието той ще приеме ръководителите на съставите в Община Стара Загора.

Като част от фестивала на 29 май в 14,00 ч. в ресторант-градина „Стара Верея” ще се представи книгата "Хранителната култура на Северна Гърция". Дамска организация от Александруполис е събрала в 400 страници рецепти на традиционни ястия, както и обичаите, свързани с тях. Редактор на книгата е председателят на Народно читалище "Николай Лилиев" Крум Георгиев.

И тази година патрон на културното събитие е кметът проф. Светлин Танчев.

Автор:
Уляна Кьосева, Община Стара Загора
Публикация:
27.05.2009 г. 11:07
Посетено:
980
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/7987-mezhdunaroden-folkloren-festival-v-stara-zagora