Празници / фестивали

Четвърти фестивал на българското образование

На 28, 29 и 30 април 2009 в НДК

◊ СЪБИТИЕТО

На 28 април 2009 в НДК се открива Четвъртият фестивал на българското образование. В програмата ще има и много забавления и интерактивни занимания за всички, които дойдат.

На първия етаж и Мраморното фоайе ще можете да получите подробна информация за училища, висши учебни заведения, школи и курсове, организации и фирми, работещи в образователната сфера, представени на свои щандове. На открита сцена пред НДК изпълнители и училищни формации ще представят песни, музика, танци, демонстрации.


◊ ОЩЕ

На фестивала ще работят и Творчески  центрове - ученици, съвместно с педагози, ще показват своите умения и таланти. Всички ателиета са отворени за дошлите на Фестивала – всеки може да направи саморъчно красива карнавална маска,  да наблюдава забавни физични и химични опити и уреди и да участва в интерактивни игри с тях; да играе шахмат; да предложи свой литературен текст и да получи компетентен съвет. Ще може да се включите в изработване на импровизирани тоалети, грим, прически, да изпеете любимата си песен, да пробвате нови образователни компютърни игри, да изпитате себе си в театралното ателие.

Отвън ще бъдат демонстрирани и атрактивни прабългарски бойни техники. Под ръководството на опитни треньори посетителите ще могат да стрелят с лък, да се качат на кон, да се разходят с пони. Може да се включите в жонглиране с топка, боксиране, игри с фитнес уреди или да изиграете една игра мини-голф или футбол на маса с приятели.

За активните и талантливите участници в творческите забавления ще има и награди.

Елате и може би ще се убедите, че образованието не е само уроци и учебници, а че може да бъде също и забавление, предизвикателство, откриване на света, откриване на себе си и... може би карнавал.

Заповядайте на 28, 29 и 30 април от 10 до 19 часа в НДК.


За повече информация - http://www.edufest.info
Автор:
Образователен форум
Публикация:
26.04.2009 г. 10:04
Посетено:
906
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/7766-chetvarti-festival-na-balgarskoto-obrazovanie