Празници / фестивали

Младежки филмов фестил в Стара Загора

Европа през погледа на младите хора

◊ СЪБИТИЕТО

На 17 декември 2008, в 18.00 ч., в Зала 1 на Комплекс „Верея” в Стара Загора се открива Младежки филмов фестивал „Моята Европа”.

За втора поредна година градът ни ще бъде единствен домакин на тази интересна проява, организирана от Регионален младежки съвет „Инициатива” - Стара Загора и Евроатлантическата мрежа „Граждани на Европа” – Берлин. Филмите-участници във фестивала ще бъдат представени още в Париж, Брюксел, Москва, Мадрид, Лондон и др.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ФЕСТИВАЛА

Участват общо 16 кратки филма на автори от 11 държави. Сред тях е и лентата с българско участие - "Чужденки" с режисьор Елица Георгиева. Главната роля в него се изпълнява от Валя Иванова, която е позната като лице на Регионален младежки съвет "Инициатива". Филмите във фестивала са подбрани от европейско жури и представят Европа през погледа на младите хора – съобщи председателят на Регионален младежки съвет “Инициатива” Росен Димов.

Втората киновечер, на 18 декември, ще завърши с дискусия, а на 19 декември ще е третата киновечер и награждаване на участниците от гласуването на публиката. Филмът, получил доверието й, ще замине за Кинофестивала в Кан, Франция тази година. Вотът във всички градове-домакини на фестивала – ще определи носителя на отличието „Филм на европейската публика”.

Начален час на прожекциите и в трите дни – 18.00 ч., вход – свободен, преводът е осигурен.
Автор:
Уляна Кьосева
Публикация:
17.12.2008 г. 14:33
Етикети:
Посетено:
765
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/7061-mladezhki-filmov-festil-v-stara-zagora