Празници / фестивали

В Стара Загора започва Панорама на Коледно-Новогодишната празничност

13-21 декември 2008

В Стара Загора започва Панорама на Коледно-Новогодишната празничност


◊ СЪБИТИЕТО

В Стара Загора започва Панорама на Коледно-Новогодишната празничност

• С Фестивал на детската коледна песен на 13 декември в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” в Стара Загора се открива Панорама на Коледно-Новогодишната празничност. Организатори са Община Стара Загора и Народно читалище „Родина” и Народно читалище „Николай Лилиев”.

Над 800 таланти от цялата страна общо ще участват в Панорамата, провеждаща се за девети път в Града на липите, поетите и правите улици.


• На 13 декември на сцената на библиотеката повече от 270 малки участници във вокални групи от 19 училища от Стара Загора, от Пловдив, Чирпан, Димитровград и Нова Загора ще пеят традиционни песни за светската и християнска Коледа и за Нова Година. Във фоайето на библиотеката ще бъдат подредени рисунки на деца от Стара Загора и маски, изработени от малчуганите от Дом „Незабравка”.


• На 20 декември в 17.30 ч. в залата на Драматичен театър „Гео Милев” започва Концерт на школуваните хорове от Пловдив, Сливен, Карлово, Казанлък и Стара Загора. Ще се изяви и Хорът при Арменското дружество в град Хасково.


• На 21 декември от 10.00 ч. отново в театъра е Концертът на певчески, танцови и традиционни коледно-новогодишни групи, който всяка година радва старозагорци и гости с атрактивни изпълнения на групи за обработен и автентичен фолклор. От 20 до 30 декември във фоайето на Драматичен театър "Гео Милев" е изложбата на коледно-новогодишни рисунки, ритуални хлябове и сурвачки.


Автор:
Уляна Кьосева, Община Стара Загора
Публикация:
12.12.2008 г. 20:13
Етикети:
Посетено:
740
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/7032-v-stara-zagora-zapochva-panorama-na-koledno-novogodishnata-praznichnost