Празници / фестивали

Future Shorts - програма "October Roots"

Октомври 2008

Future Shorts - програма "October Roots"


◊ СЪБИТИЕТО

След топлото лято Future Shorts се завръща с втория сезон през месец Октомври, с програмата "October Roots".

Ще започнем с "Хотел "Шевалие" с участието на Натали Портман и Джейсън Шварцман, "Кой ще спаси душата ми" от Крис Милк, зашеметяващо "Хватка" от Роел Уотърс, което ще ви срази с идеи и акробатични трикове, и още много други къси и дълги истории отвсякъде по света.

Future Shorts започва!
 
Пловдив
30 октомври – Клуб Петното на Роршах

прожекции: 19.00 часа, 21.00 часа
вход 5 лв.


Повече за фестивала:
http://www.futureshorts.com/bulgaria
http://www.myspace.com/futureshortsbulgaria

Гледай филми онлайн:
http://www.youtube.com/futureshortsbg


◊ ФИЛМИТЕ

. Хватка
Режисьор: Роел Утърс (Холандия), 2007
„Хватка” е първият клип на Роел Утърс ака Кселор. Това е едно превъзходно видео с акробатика и симулация на типични ефекти.

. Аз обичам Сара Джейн
Режисьор: Спенсър Сусър (Австралия), 2007
Джимбо е на 13 и е влюбен в Сара Джейн, момичето на неговите мечти. Тя не иска и да чуе за него. Но Джимбо не се отказва. Той ще накара Сара Джейн да го хареса без значение колко време ще отнеме това. И какво го интересува, че живее в една постапокалиптична обстановка? Че възрастните са умрели? Че мястото е пълно със зомбита? Джимбо обича Сара Джейн. Това е.

. Хотел "Шевалие"
Режисьор: Уес Андерсън (САЩ), 2007
Хотел "Шевалие" е един къс филм на режисьора Уес Андерсън. Този филм с участието на Джейсън Шварцман и Натали Портман е всъщност въведение към пълнометражния филм на Андерсън от 2007 година – Дарджлийнг Лимитед. Това е кратък филм за един мъж, който е посетен неочаквано от бивше свое гадже в стая на хотел "Шевалие" в Париж.

. Да построиш дом
Режисьор: Up The Resolution (Великобритания), 2008
Един интимен поглед към любовта, живота и смъртта през последните часове на една двойка заедно. Техните крайни реакции към смъртната болест са едновременно и отчаяни, и хуманни, копнеещи за романтиката, отречена им от хоспитализацията. Заснет на 35 мм лента по зелените хълмове на Кумбрия в северна Англия, в този 12-минутен филм участват известни актьори като Джулия Форд (Стая за Ромео Брас) и Питър Мълан (Награда за най-добър актьор, Кан’98 - Името ми е Джо).

. Жив калейдоскоп
Режисьор: Марк Саймън Люис (Великобритания), 2007
"Жив калейдоскоп" е мрачната житейска история на един човек, разказана чрез изобразяването на един човешки калейдоскоп.

. Кой ще спаси душата ми
Режисьор: Крис Милк (САЩ), 2008
‘Кой ще спаси душата ми" е вторият клип на режисьорите Крис Милк и Гнарл Баркли от албума "The Odd Couple". Крис Милк съживява един сериозен сърдечен напев.

. Майстор на контрола
Режисьори: Веер и Ръб Врак (Великобритания), 2008
Град Халфтън е един спокоен метрополис на семейни ценности и мечти от космическата ера. Вежливата русокоса Дороти Гейн тайно предпазва жителите на града. Но се появяват опасни нови технологии. Какво ще стане, когато мощен уред попадне в ръцете на учения-злодей д-р Мойр?

. Лаундж бар
Режисьори: Хари Синкеър и Дон Макглашън (Нова Зеландия), 1989
Лаундж бар е комичен и смущаващ разказ за срещата на трима души в един новозеландски бар. Съдбата на всеки герой е неразривно свързана със съдбата на човека до него по изключително странен начин.
Автор:
Веселина Сариева
Публикация:
22.10.2008 г. 14:06
Посетено:
1101
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/6672-future-shorts-programa-october-roots