Празници / фестивали

Нощта на музеите и галериите - пижами, забавления и фотоконкурс!

Една Нощ в Пловдив

◊ СЪБИТИЕТО

Още два дни до Нощта...

Общо 31 музеи и галерии, над 200 събития, изкуство на всеки ъгъл в града, дори и на най-неочаквани места – изложби, музика, театър, кино, пърформанси, мода, литература, видео... Това пищно съчетание между среднощно забавление и истинско арт преживяване може да се види само през есента, само в Пловдив.

Вече няма опасност някой от любителите на изкуството да се загуби в тъмнината на 26 септември.

Символът на четвъртата поред Нощ на музеите и галериите в Пловдив е пижамата. Затова 10 огромни пижами, окачени на различни места в града, ще упътват посетителите за посоката на движение с вдигнат ръкав. За да откриете маршрута, просто следвайте пижамите.

За първи път Нощта ще има свой информационен пункт, от който всеки може да получи карта за още по-добра ориентация и да си купи спомен от нощното приключение – тениска, фенерче с ръчно зареждане или рекламния комплект четки за пътуване в Нощта – една за рисуване и една за зъби.

Единствената опасност от загуба на ориентация се крие в количествата промоционална бира Туборг, с която ще почерпят 8 от галериите и музеите, които участват в програмата.


◊ КОНКУРСЪТ

За пореден път в рамките на Нощта има обявен и фотоконкурс за любители и професионалисти. Целта е всеки да открие възможно най-оригиналната визия, в която да запечата личните си спомени и преживяванията си от събитието.

Предварителната тема, зададена от организаторите, “Една Нощ в Пловдив” дава пълна свобода за творчески импровизации.

Какви са условията за участие в конкурса?

• Всеки може да представи максимум 4 фотографии.

• Те може да са заснети с филмови и дигитални фотоапарати или с мобилни телефони, като електронните изображения трябва да са във формат JPEG или TIFF, обработени с RGB филтър и с разделителна способност, която позволява печат в размер 20/30 см.

• В конкурса могат да участват и цифрови изображения качени на сървър.

• След края на Нощта на 27 септември фотографиите за участие в конкурса могат да се качват на адрес http://photo08.sariev-art.com.

• Крайният срок за участие е 15 октомври 2008.

Организаторите на Нощта ще отличат три фотографии с предметни награди, а специална селекция от всички участващи ще бъде включена в бутиков албум “Една Нощ в Пловдив”, подготвен и отпечатан от Дигитална печатница 2Х2 – основният спонсор на Нощта на музеите и галериите тази година.

Наградите са от Кантек и М-тел и ще бъдат обявени на 15 ноември на адрес: http://www.gallery-night.info
Автор:
Веселина Сариева
Публикация:
24.09.2008 г. 12:48
Посетено:
1018
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/6485-noshtta-na-muzeite-i-galeriite-pizhami-zabavleniya-i-fotokonkurs