Празници / фестивали

Фестивал за съвременна поезия

София, 21.09.2008, 18-22 ч.

◊ СЪБИТИЕТО

Фестивал за съвременна поезия
София: Поетики


21.09.2008, 18:00-22:00
Борисовата градина (езерото с лилиите),
София

• София: Поетики се организира от Фондация за българска литература и се провежда със съдействието на Столична община


◊ ФЕСТИВАЛЪТ

София: Поетики е единственият фестивал за съвременна поезия в България.
И не само.

София: Поетики
търси поезията в поетиките на всички изкуства.

София: Поетики
ги слива, Поетики e акт на любов между тях.

София: Поетики е уникален пърформънс, където може да видите забележителни български и световни артисти. И да ги пипнете. При нас бариери няма. Няма и граници. Може ли границата да спре един напев?

София: Поетики е музика, различна - рок, построк, алтърнатив, дръм-енд-бейс, техно, трип-хоп, амбиент, джаз. Кшищов Пендерецки, Алфред Шнитке, Арво Пярт са сред големите експериментатори в съвременната класика, които ни вдъхновяват.

София: Поетики е случване театрално в някакъв смисъл. И да, ние копнеем по Боб Уилсън и Питър Брук. Ще продуцираме български театър и ще каним в България световен такъв. Ще продуцираме и танц-театър, и кино, и въобще всякакво българско изкуство, което може да стои на световна сцена без комплекси.

През 2008 на сцената на София: Поетики пред вас ще застанат 32 поети, 15 банди, соло изпълнители и диджеи, неколцина актьори и танцьори, както и един френскоезичен писател и режисьор с много добро чувство за хумор и куп награди.

Догодина само един ден няма да е достатъчен за София: Поетики. Така че очаквайте музикален фест със здраво чуждестранно участие някъде по зелените поля около столицата, експериментално кино, тежък акцент върху визуалните изкуства, съвременен танц и въобще всичко, което можете да си представите.

Защото София: Поетики е насочен към младите - и по възраст, и по дух. И целта му е двойна: да представя качествен културен продукт на ценителите, но и с оригиналната си форма и непринудена атмосфера да привлича към изкуството нови фенове.


• Повече за програмата, участниците и гостите на фестивала можете да видите на http://www.sofiapoetics.eu

. Допълнителна информация:
Тел./факс: +359 2 9870350      
Имейл: info@sofiapoetics.eu


Автор:
Sofiapoetics
Публикация:
15.09.2008 г. 20:43
Етикети:
Посетено:
835
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/6442-festival-za-savremenna-poeziya