Празници / фестивали

Група "Лот Лориен" ще открие Панаира на занаятите във Варна

Изложба живопис на Николай и Марина Русеви по време на Панаира

◊ СЪБИТИЕТО

• На 1 август 2008 г. от 21:00 ч., музикантите от група "Лот Лориен" ще открият с концерт във Варна Панаира на занаятите - най-голямото занаятчийско изложение на територията на нашата страна.

Панаирът на занаятите ще се проведе от 1 до 21 август 2008 за XII пореден път и е уникална проява, съчетаваща в себе си традициите и съвремието в изкуството. Днес това е място за изява на най-добрите български майстори в областта на художествените занаяти, изящното и приложно изкуство.

Форумът е очаквано културно събитие за гражданите и многобройните гости на Варна. Демонстрациите на авторските умения дават възможност на посетителите да наблюдават на живо създаването на уникални творби.

• На 2 август 2008, отново на територията на Панаира ще бъде открита и представителната изложба живопис на художниците Николай и Марина Русеви, с които Лот Лориен работи от години.



◊ ЗА ГРУПА "ЛОТ ЛОРИЕН"

Група „Лот Лориен“ изпълнява авторска музика, както и интерпретации на традиционни песни, базиращи се на български, балкански, еврейски, келтски и световен фолклор, прогресив и джаз елементи. От създаването си „Лот Лориен“ са имали над 250 концерта и фестивални участия в 19 страни по света, включително Русия, Южна Корея, Финландия, Пакистан, държави от Балканите и Средиземноморието.

Тази година групата празнува своята 10-годишнина и всички участия в България и по света са посветени на нея. В скоро време група „Лот Лориен“ ще реализира и гастроли в Македония, Хърватия и Франция.

Автор:
Ясен Казанджиев
Публикация:
24.07.2008 г. 16:58
Етикети:
Посетено:
830
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/6281-grupa-lot-lorien-shte-otkrie-panaira-na-zanayatite-vav-varna