Празници / фестивали

Влез в зеления филм

Еко филм фест в Княжево. 11-13 юли 2008

Влез в зеления филм


◊ СЪБИТИЕТО

"Влез в зеления филм"
Еко филм фест в Княжево

11-13 юли 2008
читалище Братя Миладинови в Княжево

Фестивалът се осъществява от ЕС „За Земята", с подкрепата на читалище „Братя Миладинови", квартал Княжево и програма Младеж на ЕС.

Артистичната реализация е дипломен проект - дело на младите сценографки Златна Михайлова и Здравка Кантарева, студенти на НБУ, програма „Театър", специалност сценография.


◊ ПОВЕЧЕ

Филмовият фестивал „Влез в зеления филм" може да ви се случи на 11, 12, 13 юли в княжевското читалище „Братя Миладинови".

Но ви предупреждаваме - този фестивал е различен!

Темите - съвременните екологични проблеми както в България, така и в световен мащаб (храна и биоземеделие, експлоатация, отпадъци, енергия и горива, транспорт, еко-активизъм, опазване на биоразнообразието), представящи социални и екологични последствия от икономическата глобализация - са пиперливи и трудни за храносмилане в комбинация с пуканки и кока-кола с лед.

Режисьорът на вълнуващото пътешествие из филмовия лабиринт сте самите вие - следвайки подредбата на прожекциите в определен маршрут, можете да влизате в различните зали и стаи и сами да избирате по кое време да преминете към следващия екран.

Предизвикателното филмово изживяване ще ви се случи в необичайна среда - изоставена театрална зала, прилежащите й по-малки помещения и градина ще бъдат трансформирани до неузнаваемост в сайт-специфик (подчинена на архитектурните особености на мястото) мултимедийна инсталация.

Ще имате възможност да участвате в уъркшопи и дискусии след филмите, както и да побъбрите в задния двор на прохлада, зеленина, чаша чай или бира.

. Вижте програмата на фестивала.
Автор:
Публикация:
11.07.2008 г. 17:55
Етикети:
Посетено:
1028
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/6233-vlez-v-zeleniya-film