Празници / фестивали

Олимпийска седмица в Габрово

Гостуват две китайски изложби

◊ СЪБИТИЕТО

Община Габрово организира
от 18 до 23 юли 2008 г.
Олимпийска седмица, по повод ХХІХ летни олимпийски игри в Китай.

В Художествената галерия "Христо Цокев" в града през този период ще гостуват две китайски изложби с тематика:
"Пекин те приветства!" В качеството си на домакин на 29-ите Олимпийски игри Пекин отправя покана към участниците и посетителите на Олимпиадата да съпреживеят тържеството на олимпийския дух в Китай, да опознаят китайската история и култура, да видят огромните промени в тази велика страна, да изпитат топлотата и всеотдайността на китайския народ.

“Елементи на Китай – китайски графичен дизайн”, в която е представено китайското виждане за графичен дизайн. Ще бъдат изложени плакати, емблеми, опаковки, подвързии и различни дизайни за Олимпиадата в Пекин през 2008 г.

Изложбата се организира от Министерството на културата на Китай и гостува в Габрово със съдействието на Китайското посолство у нас. Тя се показва още в над 70 държави по света.


◊ ОЩЕ

По повод на обявените изложби, Скаутският туристически клуб в града ще представи колекция от художествени снимки, направени по време на своя ХІ Планински пешеходен маратон “Берберови”, проведен на 28 и 29 юни от гр. Калофер по билото на Стара планина през вр. Ботев до Габрово, посветен на 160-ата годишнина от рождението на Христо Ботев
.

Автор:
Христо Мандев
Публикация:
10.07.2008 г. 23:15
Етикети:
Посетено:
1066
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/6229-olimpiyska-sedmitsa-v-gabrovo