Празници / фестивали

Софийски вечери на авторската песен

По повод Международния празник на музиката

◊ СЪБИТИЕТО

На 20 и 21 юни 2008 г. в столицата ще се проведе ежегодният фестивал Софийски вечери на авторската песен

Тази година той се провежда за пети път и е сред водещите събития от мащабната програма по повод Международния празник на музиката - 21 юни.

Най-изявените поети с китара у нас ще пеят новите си песни, а техни колеги от Русия, Великобритания, Германия и други страни ще гостуват на сцената на фестивала. Ще бъдат представени нови албуми и поетични книги на бардове, които имат своите почитатели в България и в чужбина.

Фестивалът е организиран от читалище „Николай Хайтов”, със съдействието на Министерството на културата, Столична община и Район Изгрев, Френския институт в София, Националния музей „Земята и хората”, Фондация „Славяни” и др.


◊ ПОВЕЧЕ

И тази година софийската публика ще може да се наслади на изпълненията на Гриша Трифонов, Пламен Ставрев, Маргарита Друмева, Славимир Генчев, Христо Караславов, Тодор Янкулов, Слави Георгиев, Милен Тотев, Иван и Живка Ненкови, Христо Граматиков, Татяна Йотова, Красимир Йорданов, Митко Динев, Гинчо Павлов, Светла Георгиева, Пламен Сивов, Нели Воева, Кристиян Симеонов, Димитър Христов и др.

След специална селекция във фестивалната програма ще участват и нови имена, както и известни певци и инструменталисти от различни жанрове на музикалното изкуство.


◊ ПРОГРАМАТА

. На 20 юни концертът е от 15 до 19 ч. в Националния музей „Земята и хората” (вход свободен).

. На 21 юни - от 16 до 21 ч. празничната програма е на откритата естрада в Борисовата градина.

По традиция нощната програма на фестивала с песни и дискусии е в клуб-ресторант „Жолио” – известно средище на поетите с китара в София.
Автор:
Анелия Шишкова
Публикация:
16.06.2008 г. 08:59
Посетено:
1102
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/6110-sofiyski-vecheri-na-avtorskata-pesen