Празници / фестивали

Литературен празник "Зима под Хисарлъка"

Февруарска сесия на Национален литературен фестивал "Глоси"

◊ СЪБИТИЕТО

Читалище "Братство", Кюстендил
и Национален литературен фестивал "Глоси"
Ви канят на
Литературен празник "Зима под Хисарлъка"

На 16.02.2008 г., събота, 12.15 ч.,
в "Синята зала" на читалището

. В програмата:
Премиера на брой 2 на тримесечника за литература "ГЛОСИ" ("ЗИМА'07") и книгите "Юфка и нафора" от Филип Кабакян, "Кратки пространства" - Мария Тодорова, "Небе и други герои" - Нели Добринова и проекта "Четири" на Валентин Дишев, четене на текстове от гости и домакини.

◊ ПОВЕЧЕ

Националният литературен фестивал "Глоси" бе учреден през месец октомври 2007 г. в Благоевград. Тъй като е "обърнат" към публиката, а не толкова към участниците в него, освен двете кулминации - "литературни празници" през май и "фестивални дни" всеки октомври, организаторите провеждат ежемесечни "сесии" с поне две фестивални събития - едното: във фестивалния град - Благоевград, а второто - в други гостоприемни за културата населени места.

В рамките на фестивала - в Благоевград и София, в НДК по време на Международния панаир на книгата, както и по време на празника "Зима в Старинен Пловдив" - вече бяха представени 13 книги, а във фестивалните прояви участваха над 40 автори от цялата страна.

Литературният празник "Зима под Хисарлъка" е първото събитие от "февруарската сесия" на фестивала. Програма "Радио Благоевград" на БНР е медиен партньор на всички фестивални събития.

В рамките на мартенската сесия на фестивала в Благоевград ще бъде представена книгата "Трънски разкази" на Петър Делчев. Ще се състои и хепънингът "Гора на поезията", в който ще бъде засадено по едно дърво за всяка книга, издадена от участниците в него.

Автор:
Левена Филчева
Публикация:
15.02.2008 г. 17:38
Посетено:
1105
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/5323-literaturen-praznik-zima-pod-hisarlaka