Празници / фестивали

Есенен салон на изкуствата в Пловдив

1 септември - 1 ноември 2007

◊ СЪБИТИЕТО

Повече от 20 са проектите в тазгодишното издание на Есенния салон на изкуствата в Пловдив.

Около 120 са самостоятелните сценични изпълнения, над 2000 ще бъдат участниците в тях. Програмата включва концерти, спектакли, джаз и китарен фестивал, театрални фестивали “Сцена на кръстопът” и “Двама са малко, трима са много”, национални есенни изложби и др.


◊ ОЩЕ  ОТ ПРОГРАМАТА

Откриването ще е на Античния театър с концерт на Йън Андерсън - гласът и флейтата в легендарните Jethro Tull. Изключителните музиканти с уникално звучене, които са любима група на редица поколения, ще свирят заедно с оркестъра на Класик FM радио.

Очаква се джаз вечерите да бъдат най-атрактивни в рамките на двумесечната фиеста, защото участие ще вземат както известни имена като Жан-Люк Понти, Глен Ферис, Милчо Левиев, Йълдъз Ибрахимова, така и много млади изпълнители. Концертите ще са на открита сцена, а при лошо време на спонсорски начала ще бъдат предоставени две зали.

Националните есенни изложби, кукленотеатралният фестивал "Двама са малко - трима са много", театралният "Сцена на кръстопът" са сред традиционните прояви на есенния салон.

Нова проява са концертите, обединени под заглавието "Български пианисти", където участие ще вземат най-известните ни клавирни музиканти. Идеята е през следващата година да бъдат "Български цигулари", "Български виолисти" и така нататък.

Бюджетът на фестивала е 900 хиляди лева, като триста хиляди от тях са осигурени от Пловдивската община, останалите са бартерни сделки и спонсорства.
Автор:
Публикация:
17.08.2007 г. 15:34
Посетено:
787
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/4386-esenen-salon-na-izkustvata-v-plovdiv