Празници / фестивали

„Маргаритка“ организират семеен фестивал в името на приемствеността и равенството между децата

Издателство „Сиела“ се присъединява към фестивал „Герои с мисия“, който има за цел да покаже, че можем да растем заедно

„Маргаритка“ организират семеен фестивал в името на приемствеността и равенството между децата

„Маргаритка“ организират семеен фестивал в името на приемствеността и равенството между децата

Издателство „Сиела“ се присъединява към фестивал „Герои с мисия“, който има за цел да покаже, че можем да растем заедно.

Да покажем, че можем да се забавляваме и учим заедно – това е едно от посланията на семеен фестивал „Герои с Мисия“ – естественото продължение на дейността на неуморните Виктория Величкова и Яна Липованска от проекта „Маргаритка“, превърнал се в незаменим помощник на хиляди български родители във възпитаването на най-малките.

Събитието ще се състои на 14 септември на площад „Бански“ и има за цел чрез универсалния език на изкуството да подобри пълноценното интегриране на деца, които поради затруднения в развитието на опорно-двигателния апарат, на слуховия апарат и нарушения в менталното развитие по-трудно биват приобщени към съвременното общество.

Опирайки се на своя богат 8-годишен опит в помощ на родителите, двете фурии обединяват на една сцена различни сценични изяви, които са преведени на жестов език, както и работилнички за развиване на фината моторика – деца и родители ще могат да творят заедно, предвидени са спортни активности, както и опознавателна обиколка на Музея на София.

Част от програмата на фестивала включва:

  • Куклено-мъпет шоу „Извинявай, Моля и Благодаря“ – спектакъл, посветен на спасяването на вежливите думички (тема в „Маргаритка и вежливите думички“); 
  • Пантомимичен спектакъл „НА ФИУ-ФИУ“ – театър без думи, както и гигантски сапунени балони, посветен на приемствеността и по-доброто разбиране и осъзнаване на елементарни човешки различия;
  • Концерт на живо с участието на детски духов оркестър Junior Band и детска вокална група „Шоколадче“.

Занимателната програма включва:

  • Шест различни работилнички за деца и родители – разработени с цел децата и родителите да творят заедно и да имат пълноценно време заедно. С акцент върху развиване на фината моторика и разработени от рециклируеми материали; ·   
  • Спортни и танцови активности – съобразени да са достъпни за всички деца;
  • Зона за търкаляне – място за почивка и развихряне на въображението
    • Посещение и образователна беседа в Музея на София.

„Правим този фестивал, защото знаем, че всички деца трябва да са равни, а приемствеността е усмивка! Искаме да помогнем за по-лесното приемане на различията между децата, причинени от затруднения в развитието на опорно-двигателния апарат, на слуховия апарат и нарушения в менталното развитие. Защото знаем, че „различните“ и „здравите" деца могат да си играят заедно, да споделят емоциите си и да имат истински пълнoценно време заедно“, споделят Виктория и Яна.

А издателство „Сиела“ се присъединява към събитието, посветено на детските усмивки, думи и мечти. Защото вярваме, че добрите думи, взаимната грижа и уважение са първите малки големи уроци, които превръщат едно дете в достоен и щастлив възрастен. А само заедно можем да създадем здраво и стабилно бъдеще, което може да държи света на раменете си.

...........

*Достъпът до фестивала за деца в неравностойно положение и техните семейства е безплатен.

**Всичко за „Маргаритка Семеен Фестивал „Герои с Мисия“ разберете тук: https://margaritka.bg/fest/

 

 

Автор:
Темз Арабаджиева, изд." Сиела"
Публикация:
10.09.2024 г. 16:22
Етикети:
изд." Сиела"семеен фестивал
„Герои с Мисия“
„Маргаритка“
Посетено:
145
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/39767-margaritka-organizirat-semeen-festival-v-imeto-na-priemstvenostta-i-ravenstvoto-mezhdu-detsata