Празници / фестивали

Фестивал на нехудожествена литература „Наука, изкуство и култура“ ще дебютира в София по време на „Алея на книгата“

На 14 и 15 септември ще бъдат представени творби в категориите „История“, „Изкуствознание“, „Културен туризъм“, „Себепознание“ и „Етнология“

Фестивал на нехудожествена литература „Наука, изкуство и култура“ ще дебютира в София по време на „Алея на книгата“

За първа година по време на „Алея на книгата“ в София ще се проведе фестивал за нехудожествена литература „Наука, изкуство и култура“. Той ще се състои на 14 и 15 септември, представяйки творби в категориите „История“, „Изкуствознание“, „Културен туризъм“, „Себепознание“ и „Етнология“. 

Пилотното издание на фестивала е част от богатата културна програма на най-голямото пътуващо книжно изложение на открито, което от 9 до 15 септември ще събере над 140 издателства от цяла България в София. „Алея на книгата“ ще бъде разположена на пешеходния участък на бул. „Витоша“ и в парка пред Националния дворец на културата, като всеки ден ще работи от 10:00 до 20:00 часа, а в неделя – до 19:00 часа.

През седмицата на „Алея на книгата“ посетителите ще имат възможността да се потопят в света на литературата с над 70 събития, включващи премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, както и игри и работилници за деца.

Събитието се организира от Асоциация „Българска книга“ с подкрепата на Столична община, Министерството на културата, Министерството на образованието и науката, БТА и ЕкоПак България АД и е част от Културния календар на Столичната община 2024 г. и Програма „София празнува 17 септември“.

Автор:
Асоциация "Българска книга"
Публикация:
04.09.2024 г. 13:26
Етикети:
Асоциация "Българска книга"
„Алея на книгата“ 2024 София
„Наука изкуство и култура“
Фестивал на нехудожествена литература
Посетено:
249
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/39735-festival-na-nehudozhestvena-literatura-nauka-izkustvo-i-kultura-shte-debyutira-v-sofiya-po-vreme-na-aleya-na-knigata