Празници / фестивали

Аполония отбелязва 125 години от рождението на Панчо Владигеров

Четиримата внуци на големия композитор ще изнесат концерт в негова памет на 30 август

Аполония отбелязва 125 години от рождението на Панчо Владигеров

Аполония отбелязва 125 години от рождението на Панчо Владигеров 

Четиримата внуци на големия композитор ще изнесат концерт в негова памет на 30 август

Тази година цикълът класическа музика в програмата на Аполония 2024 ще бъде открит с концерт на внуците на Панчо Владигеров, с което ще отбележат 125 години от рождението му. На сцената ще се качат Панчо Владигеров – младши, Екатерина, Александър и Константин Владигерови, които ще изсвирят някои от най-вълнуващите композиции на своя именит дядо.

Друг емблематичен концерт ще се състои на 7 септември, когато на сцената ще излезе една от най-обичаните рок групи – „Фондацията“,  заедно с Пловдивската филхармония. Те ще изпълнят вечните хитове на легендарните „ФСБ“, „Щурците“, „Б.Т.Р.“ и дуета „Дони и Момчил“. Билетите за всички събития са вече в продажба в мрежата на Eventim. И тази година може да бъде закупен „златен билет“, който дава достъп до запазено място за всички събития.

 

Публиката ще може да се наслади на концерта на Васил Петров на 3 септември, както и на специалния концерт-спектакъл на Хилда Казасян и Плевенската филхармония на 5 септември, които ще изпълнят Созопол с незабравими емоции. Освен пленяващи джаз изпълнения, програмата на Аполония включва и още много любими артисти като Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“, Белослава, Влади Ампов – Графа  и други.

Почитателите на класическата музика ще могат да се насладят на изпълнението на Албена Данаилова – цигулка, Румен Цветков – виола, и Александър Сомов – виолончело на 31 август, на  рециталите на Людмил Ангелов на 3 септември, на Сузана Клинчарова на 6 септември и други. Билети за тях също са все още налични в мрежата на Eventim.

 И тази година Празниците на изкуствата Аполония 2024 ще представят не само уникална музикална програма, но и впечатляващи изложби, премиерни кинопродукции, невероятни театрални постановки и литературни събития. Цялата информация за тях ще намерите в пълната програма на Фестивала

....

Празници на изкуствата Аполония 2024 се провеждат с медийната подкрепа на БНТ, БНР, БТА, Нова телевизия, сп. Мениджър, в-к Стандарт, в-к Труд, Dnevnik.bg, Dir.bg, Offnews.bg, Novinite Group, Flagman.bg, БГ Радио, радио N-JOY, bTV Radio, Jazz FM радио, Classic FM радио, сп. Biograph, МИКА: Музика и лайфстайл, ССБ Медиа, сп. Осем, в-к Черноморски фар, Impressio.bg, Въпреки.com.

 

За Аполония:

Празници на изкуствата Аполония са най-големият, дългогодишен и мащабен арт фестивал в България. Негов организатор е Фондация Аполония, създадена през 1991 г. Първото издание на Фестивала се провежда през 1984 г. Ежегодно сцените на Аполония в Созопол привличат стотици артисти и хиляди любители на изкуството от България и света. Фестивалът има за цел да съхрани културните традиции, както и да подкрепи нови таланти в областта на всякакъв вид изкуства.

 .......................

Повече информация за програмата на Аполония може да намерите на: https://www.apollonia.bg/

На Facebook страницата на фестивала: https://www.facebook.com/ApolloniaFestival/ 

И на Instagram страницата на фестивала: https://www.instagram.com/apolloniabg/

Билети за Фестивала може да закупите от тук: https://www.eventim.bg/bg/artist/praznici-na-izkustbata-apoloni-2023-462/profile.html

 

 

Автор:
Публикация:
14.08.2024 г. 11:24
Посетено:
226
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/39643-apoloniya-otbelyazva-125-godini-ot-rozhdenieto-na-pancho-vladigerov