Празници / фестивали

С фотоизложбата „Приятели“ и спектакъла „Чими“ продължава фестивалът „Лято, кукли и приятели“

В последния ден от фестивала ще има награди-изненади

◊ ПОКАНА

На 1 август, четвъртък, в 18:00 часа ще бъде открита ретроспективната фотоизложба „Приятели на „Лято, кукли и приятели“. Събитието е част от международния театрален фестивал. Пред Факултета по изобразителни изкуства на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ на площад „Майка България“ в 18 визии ще бъде експониран богат снимков материал, който представя участвалите в годините спектакли и театри. В изложбата са фиксирани и представленията, получили наградата на публиката в първите пет издания на артистичния форум. 

Фестивалът продължава на 3 август, събота, в 11:00 часа на сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ със спектакъла „Чими“ по текстове на Борис Априлов. Това е най-новото заглавие за деца от репертоара на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ – Шумен. Постановката и сценографията на „Чими“ са дело на Мария Банова. Музиката е на Валерия Крачунова, а в спектакъла участват Виктория Стрильова, Катрин Лалова и Росен Караджов.                                               

В последния ден от фестивала, ще има награди-изненади, които са предоставени от приятелите на фестивала от Смарт бейби. За участие в томболата е необходимо да се влезе в smartbaby.bg и да се направи регистрация до 27 август. За пореден път ще бъдат предоставени награди (образователни и занимателни играчки или книжки) за трима от зрителите на фестивала, чиито имена ще бъдат изтеглени в деня на закриването на 31 август след последното представление. Тогава ще се обяви и Наградата на публиката за 2024 година.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново и на Министерството на културата. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен.

            

Автор:
Куклен театър ВЕСЕЛ
Публикация:
31.07.2024 г. 13:09
Посетено:
247
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/39579-s-fotoizlozhbata-priyateli-i-spektakala-chimi-prodalzhava-festivalat-lyato-kukli-i-priyateli