Празници / фестивали

Варна посреща 15-ото издание на „Алея на книгата" през август

От 2 до 11 август морската столица ще е домакин за поредна година на най-голямото пътуващо изложение на книгите в България – „Алея на книгата"

Варна посреща 15-ото издание на „Алея на книгата" през август

От 2 до 11 август включително, от 10 ч. до 22 ч. морската столица ще е домакин за 15-та поредна година на най-голямото пътуващо изложение на книгите в България – „Алея на книгата".

Изложението ще включва 19 шатри, разположени по пешеходната част на бул. "Сливница" от Севастопол, хотел „Черно море", до централния вход на Морската градина, в които жителите и гостите на града ще могат да намерят над 50 от любимите си издателства. Както всяка година по време на Алеята, шатрата на Културната програма се превръща в най-голямата литературна сцена на открито. Програмата включва срещи с автори, представяния на нови заглавия и много събития за малки и големи любители на книгите.

Асоциация „Българска книга" изразява своята дълбока признателност към Община Варна за тяхната неизменна подкрепа.

Благодарение на дългогодишното партньорство с Общината и вложените усилия за реализацията на събитието, „Алея на книгата" се превърна в неделима част от културния живот на града и продължава да радва жителите и гостите на Варна.

Заповядайте на бул. „Сливница" и се потопете в празника на книгите!

 

Автор:
Асоциация „Българска книга"
Публикация:
13.07.2024 г. 14:20
Посетено:
248
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/39511-varna-posreshta-15-oto-izdanie-na-aleya-na-knigata-prez-avgust