Празници / фестивали

Плевенската филхармония e част от "Пътят към върха" в Пловдив с ABBA SYMPHONIE

Концерт на 29 юни, начало 21 ч., сцена № 6, връх "Бунарджика" в Пловдив

Днес, 29 юни, от 21 часа, Плевенската филхармония с Люси Дяковска и Милица Гладнишка ще бъдат част от четвъртото издание на "Пътят към върха" с проекта ABBA SYMPHONIE

Двете огнени певици Люси Дяковска и Милица Гладнишка продължават националното турне на Плевенскa филхармония ABBA SYMPHONIE 2024 с поредица от концерти в България под диригентството на маестро Найден Тодоров, ко-диригент е маестро Георги Милтиядов. В програмата с инструментална и вокално-инструментална музика, обработена за оркестър, с нов поглед към вокалните партии, са емблематични песни като: „Mamma Mia“, „Money, money, money“, „Take a chance on me“, „Gimme! Gimme! Gimme!“ и много други, до финалното крешендо в „Dancing Queen“. Аранжиментите за симфоничен оркестър са дело на Георги Милтиядов и Пламен Проданов.

Композициите на шведската четворка ABBA, обичана от меломаните в цял свят, оживяват и у нас в най-красивите и престижни зали и летни сцени, а днес, 29-ти юни, с оркестъра на Плевенската филхармония под диригентството на Георги Милтиядов, ще прозвучат на сцена № 6, позиционирана пред паметника на Альоша на върха на "Бунарджика" в Пловдив.

Турнето ABBA SYMPHONIE е част от 70-годишния празничен юбилеен сезон на Плевенската филхармония.

Времетраене на концерта - 1.30 мин.
Концертът е с вход свободен.

Организатор на "Пътят към върха" е Община Пловдив, Отдел „Култура, археология и културно наследство“, район „Централен“ и Сдружение за култура и образование „Милчо Левиев“. Проектът е част от Културния календар на Пловдив за 2024 г.

Официални страници на Плевенска филхармония:
https://plevenphil.com/
https://www.facebook.com/PlevenPhil

 

Автор:
Тина Коилова
Публикация:
29.06.2024 г. 12:22
Посетено:
516
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/39469-plevenskata-filharmoniya-e-chast-ot-patyat-kam-varha-v-plovdiv-s-abba-symphonie