Празници / фестивали

"Предизвикателството": Тридневно кино приключение с първо издание във Велико Търново

21 - 23 юни 2024 г., Културно пространство ТаМ

"Предизвикателството": Тридневно кино приключение с първо издание във Велико Търново

◊ ПОКАНА

 

"Предизвикателството": Тридневно кино приключение с първо издание във Велико Търново

 
Призоваваме всички филмови ентусиасти на възраст между 16 и 23 години! Пригответе се за едно вълнуващо тридневно кино приключение в Културно пространство ТаМ от 21 до 23 юни 2024 г.

 

„Предизвикателството " е уникална възможност за всеки, който се интересува от света на киното да покаже и развие своя талант.

 

Участниците ще имат възможността да се включат в майсторски класове, водени от професионалисти в киноиндустрията, сред които Башар Рахал, Ники Илиев, Любомира Башева, Николай Мутафчиев и Кристина Верославова.

Майсторските класове ще обхванат различни сфери като: кинорежисура, продуцентство, сценарно писане, операторско и актьорско майсторство.

 

Но това не е всичко! След Майсторските класове започва истинското предизвикателство. Отборите ще имат за задача да създадат късометражен филм с дължина до 10 минути само за 24 часа. Темата на филма ще бъде изтеглена непосредствено след майсторските класове, добавяйки елемент на вълнение и спонтанност към творческия процес.

 

Всеки отбор успял да приключи снимачния процес навреме, ще има възможност да представи своя филм пред публика на официалната прожекция.

Отборът победител, избран от менторите, ще спечели голямата награда от 1000 лв предоставена от NESCAFÉ и ще се състезава за националната награда.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален Фонд Култура, Община Велико Търново  и Национален Филмов Център.

 

Не пропускайте тази невероятна възможност да се учите от професионалисти и да предизвикате себе си.

 

За повече информация и регистрация, моля посетете: https://www.artefactcreations.eu/bg/the-dare-film-challenge

 

Събитие от програма ''Култура'' на Община Велико Търново. 

Автор:
Екип на ТаМ
Публикация:
16.06.2024 г. 14:47
Етикети:
майсторски класовекиноВелико Търново
"Предизвикателството"
Културно пространство ТаМ
Посетено:
156
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/39387-predizvikatelstvoto-tridnevno-kino-priklyuchenie-s-parvo-izdanie-vav-veliko-tarnovo