Празници / фестивали

Първото издание на „Пътеводител на доброто“ - Фестивал за представяне на ефективни социални модели ще се проведе тази неделя в Разград

Стотици потребители и служители на социални услуги ще се включат във фестивалната програма

Първото издание на „Пътеводител на доброто“ - Фестивал за представяне на ефективни социални модели ще се проведе тази неделя в Разград

Служители и потребители на 40 социални услуги от страната ще представят ефективни социални модели в първото издание на фестивала „Пътеводител на доброто“. Форумът ще се проведе на 16 юни в Градския парк на Разград.

Организиран е от Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация“ (БРТИМ), Агенция „Генезис“, „Виталити Груп“ и „Генезис Арт“ под патронажа на кмета на Община Разград и със съдействието на местната управа.

По време на фестивалния ден са предвидени три панела. Програмата ще стартира с панел за представяне на ефективни социални модели в социалната работа, допринесли за развитието на услугата, подобряването на живота на потребителите и популяризиране в общността. Той ще е с конкурсен характер, като социалните работници ще се конкурират в четири категории - социални услуги в общността за деца/младежи; социални услуги в общността за пълнолетни лица и възрастни хора; социални услуги от резидентен тип за деца/младежи и социални услуги от резидентен тип за пълнолетни лица и възрастни хора. Авторитетно жури ще определи големия победител в първи панел и победителите в четирите категории. Наградите ще бъдат връчени по време на тържествена гала-вечеря същата вечер.

Вторият панел ще е концерт на открита сцена за индивидуални и групови изпълнения в областта на музикалното, танцовото и театралното изкуство. По време на концерта ще бъде проведен флашмоб на приятелството под наслов "Разград, доброта, приятелство. Да се хванем за ръце - да направим най-голямото сърце". Организаторите са подготвили богата програма, гост-изпълнители и анимация за деца и възрастни.

Третият панел е изложба - базар за благотворителна разпродажба на изделия и сувенири, изработени от потребители и служители на социални услуги. На територията на градския парк в Разград през целия ден ще има разположени 18 шатри и две творчески работилници.

В различните фестивални дейности на „Пътеводител на доброто“ ще участват над 400 деца, младежи и възрастни от социални услуги от девет области в страната. Само в концертната програма ще се изявят близо 200 изпълнители.

Амбицията на организатори и партньори е фестивалът „Пътеводител на доброто“ да стане ежегоден.

 

Автор:
Мая Михайлова
Публикация:
14.06.2024 г. 14:44
Посетено:
222
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/39378-parvoto-izdanie-na-patevoditel-na-dobroto-festival-za-predstavyane-na-efektivni-sotsialni-modeli-shte-se-provede-tazi-nedelya-v-razgrad