Празници / фестивали

Най-мащабното пътуващо книжно изложение в страната – „Алея на книгата“ пристига в Пловдив на 9 юни 2024

И тази година мястото на срещата на читателите с книгите е Площад Централен, пред Централна поща

Най-мащабното пътуващо книжно изложение в страната – „Алея на книгата“ пристига в Пловдив на 9 юни 2024

От 9 до 16 юни Пловдив ще бъде домакин на най-мащабното пътуващо книжно изложение в страната „Алея на книгата“

„Алея на книгата“ – гр. Пловдив  е традиционно събитие от Календара на Асоциация „Българска книга“ и се провежда за 11-и път в партньорство с литературен фестивал „Пловдив чете“, Община Пловдив и ИК „Жанет 45“.

И тази година мястото на срещата на читателите с книгите е Площад Централен, пред Централна поща. Там отново ще бъдат разположени изложбените шатри на водещите български издателства.

Литературният кът на „Алея на книгата“ също ще гостува на града под тепетата. Разнообразната Културна програма на открито предлага литературни четения, срещи с автори, премиери на книги, дискусии и културни събития.

Алея на книгата и Фестивалът „Пловдив чете 2024“ за пореден път ще  предоставят уникална възможност на жителите и гостите на Пловдив да се потопят в света на литературата и да се срещнат с любими автори и нови книги.

Повече информация за Алеята на книгата в Пловдив можете да намерите на официалния сайт на Асоциация „Българска книга“: https://www.abk.bg/ 

Достъпът е с вход свободен и е отворен за всички любители на книгите и литературата.

Автор:
Организаторите
Публикация:
07.06.2024 г. 17:08
Посетено:
219
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/39347-nay-mashtabnoto-patuvashto-knizhno-izlozhenie-v-stranata-aleya-na-knigata-pristiga-v-plovdiv-na-9-yuni-2024