Празници / фестивали

В Търговище започва 26. издание на „Дни на големия театър в малкия град“

В периода 3 юни - 3 юли 2024 г. на сцената на Драматичния театър ще излязат любими български актьори и изпълнители

Театрални празници „Дни на големия театър в малкия град“ се провеждат за 26-и път в Търговище. В периода 3 юни - 3 юли 2024 г, на сцената на Драматичния театър, ще излязат любими български актьори и изпълнители, като Камен Донев, Кръстю Лафазанов, Ивайло Христов, Мариан Бачев, Йълдъз Ибрахимова и др.  

Началото на театралния форум даде Драматичен театър – Търговище с премиерата „Страст под брястовете“ от Юджийн О'Нийл и под режисурата на Денислав Янев.

Следващата постановка е на Камен Донев, който ще представи на 5 юни моноспектакъла Лекция № 2 - “Възгледите на един учител за всеобщата просвета". С много хумор и талант (на актьор, танцьор, музикант) Камен Донев ще сподели вижданията си за образованието в днешното консуматорско общество и ще ни накара да се посмеем, да се натъжим, да се замислим и да си тръгнем едни такива - променени...

На 17 юни Театър „Българска армия“ ще представи „Секс, наркотици и рокендрол“ от Ерик Богосян. В ролите ще видим проф. д-р Ивайло Христов, Добрин Векилов – Дони и Коцето – Калки. Превърналият се в култ за няколко поколения спектакъл е едновременно забавен и тъжен, ободряващ и потискащ, но гарантирано в него ще има много музика и смях през сълзи. Очаква ни двучасово пътуване в търсене на смисъла, който…няма да намерим. Иззад ъгъла нагло ще ни се озъбят единствено парадоксите на живота. А на финала ще се надсмеем над собствената си незначителност.

На музикално пътешествие с популярни ритми от българския, сръбския, турския и румънския фолклор ще поведе публика екипът на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново. Гост-солист в новия проект на театъра е примата с феноменален глас Йълдъз Ибрахимова. Концерт-спектакълът „Балканика“ е на 20 юни. Програмата е уникално съчетание от произведения на класически композитори, които използват в творбите си фолклорни мотиви и теми, и на автентични фолклорни мелодии от Балканите, претворени във вариант за симфоничен оркестър. Йълдъз Ибрахимова притежава уникален гласов диапазон, който обхваща четири октави, и перфектна вокална техника. Тя е сред изпълнителите, които свободно могат да избират между различни стилове в джаза, класическата музика, спонтанната импровизация и автентичния фолклор.

Театралните празници ще завършат на 3 юли с постановката „Да, господин премиер“ на Фондация „Аркадия фюжън арт“. Публиката ще види Кръстю Лафазанов в ролята на министър-председател, Мариан Бачев, като обигран политически интригант и началник на кабинета, Тони Минасян, като личен секретар на премиера. Всички те, заедно с актьорите Елица Костова, Константин Икономов, Красимир Куцупаров и Камен Воденичаров, ще представят една ярка сатира на провалите и безсилието на игрите на властта.

Представленията ще се играят на голямата сцена на Драматичен театър – Търговище от 19:00 часа. Билетите са в продажба на касата на театъра и онлайн в платформата https://www.entase.com/dt.targovishte/.

 

Автор:
Анета Милева
Публикация:
05.06.2024 г. 12:47
Посетено:
184
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/39328-v-targovishte-zapochva-26-izdanie-na-dni-na-golemiya-teatar-v-malkiya-grad