Празници / фестивали

Много забавления, атракции, игри и изненади в Деня на бащата в Националния военноисторически музей

На 8 юни (събота) от 10.00 до 17.00 часа с вход свободен

Много забавления, атракции, игри и изненади в Деня на бащата в Националния военноисторически музей

Много забавления, атракции, игри и изненади в Деня на бащата в Националния военноисторически музей

На 8 юни (събота) от 10.00 до 17.00 часа с вход свободен и много атракции, игри и изненади в Националния военноисторически музей (НВИМ) ще се проведе Ден на бащата, посветен на специалната връзка между бащите и децата. По традиция в началото на лятото Музеят организира най-големия детски празник, в който всичко е безплатно, а забавленията дебнат отвсякъде.

Програмиране на роботи, рисуване върху вода, симулатор на състезателен автомобил, уред за канадска борба, много спортни игри, дженга, впечатляващи химични експерименти, обработване на метал, VR разходка, игри с награди и ателие с естествени материали са само част от забавленията. В този ден за децата всичко ще е позволено – ще скачат на огромен матрак, сами ще майсторят фигури от дърво и модели на градове, ще се фехтуват, ще се състезават, дори ще се снимат с любими анимационни герои.

Ще осъществим мечтата на всяко дете да влезе в ролята на смел войник, пожарникар или пък полицай. В атракцията „Експонатите оживяват“, която ще се реализира при подходящи метеорологични условия, всички желаещи ще могат да разгледат отвътре кабините на едни от най-атрактивните машини от външната експозиция на Музея – вертолет Ми-8 и ракетен комплекс 2К 52 Фрог „Луна-М“, а децата ще могат да си направят снимка за спомен, качени на мотоциклет, използван в миналото от Българската армия.  

В Деня на бащата гарантирано се забавляват всички – от най-малките до вече порасналите деца. Хлапетата и татковците ще могат да седнат зад волана на едни от най-модерните автомобили, да се качат на багер, електрически минибус или да покарат електрическо колело. Ще предизвикаме малчуганите да решат военна кръстословица, а най-бързите, които се справят успешно, ще получат награда. Лятната читалня ще посрещне малки и големи с увлекателни четива, интригуващи истории и книжки за оцветяване. Любителите на природата ще изживеят вълнуващи емоции в скаутски лагер, а най-артистичните ще могат да се включат и в интерактивен детски театър.

Денят на бащата ще се проведе и във филиалите на НВИМ – Музея на авиацията в Крумово, Парк-музей „Владислав Варненчик“ и Военноморския музей във Варна.

Събитието се реализира с подкрепата на Министерство на отбраната, Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“, Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“, Националната скаутска организация на България, Издателство „Клевър Бук“, Mindhub, фирма „Дървеница“, Logitech G, Happy Dreams, Детски парти център „Каса Митика“, Детската архитектурна работилница, Аурубис България, Фесто Производство, Клуб по фехтовка „Младост“, Мегатрон, Център за градска мобилност, Ес Еф Ей Ритейл 2 София, Shell България, Куест Академи, Софийска вода, списание „Образование и специализация в чужбина“, Лидер 96. Събитието се осъществява със съдействието на водещия на „Стартер“ – Симеон Колев, и подкрепата на BG Radio.

 

Автор:
Екип на НВИМ
Публикация:
04.06.2024 г. 13:26
Посетено:
192
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/39315-mnogo-zabavleniya-atraktsii-igri-i-iznenadi-v-denya-na-bashtata-v-natsionalniya-voennoistoricheski-muzey