Празници / фестивали

Акценти на издателство „Сиела“ на Пролетен панаир на книгата

Дългоочаквани заглавия, срещи с автори и лимитирани кутии очакват посетителите на щанд №19

Акценти на издателство „Сиела“ на Пролетен панаир на книгата

Дългоочаквани заглавия, срещи с автори и лимитирани кутии очакват посетителите на щанд №19.

Тази година Денят на българската писменост и култура ще бъде още по-специален, защото точно на 24 май издателство „Сиела“ дава начало на истинската класика в жанра за всяка читателска душа: Пролетния панаир на книгата със „Сиела“

От 24 май до 2 юни щанд №19 в градинката нa НДК ще се превърне в сцена на едно от най-обичаните събития през годината. Освен дългоочаквани нови заглавия, предлагани с  20% отстъпка, екипът на издателството е подготвил и редица срещи с обичани автори и специални изненади. А за да може празникът да е достъпен и за хората,  които не могат да посетят изложението – всички издания на „Сиела“ ще бъдат празнично намалени с 20% на сайта www.ciela.com.  

              Из „Тайната градина“ на омайната литература ще разцъфнат скъпоценни находки, с които всеки уважаващ себе си читател да поддържа на ниво купчинката на нощното си шкафче. Сред тях са издания за по-малките като „Красиви истории на Шекспир за деца“, полската вълшебна история „Яга и къщите на орлови крака“ от Мачей Рожен, най-новата поредица по хитовия сериал „Мегачудесата на Калинката и Черния котарак“, книжките от поредицата „Маргаритка и полезните навици“ и други; образци на нехудожествената литература като сериозните изследвания на проф. Вили Лилков „Атентатът в храма „Св. София и пътят към злодеянието на БКП“,  „От кражби до убийства: криминалните престъпления в България (1944-1989)“ oт Стефан Иванов, КонспирациятаКремъл на Дъглас Бойд и книгата на изтъкнатия космолог Томас Хертог „За произхода на времето“, посветена на последната теория на Стивън Хокинг; ТикТок феномените „Беладона“, „Северният вятър“, „Един тъмен прозорец“. Акцент са и вдъхновяващата автобиография на шеф Андре Токев „Продължавам“, полезният пътеводител „Гръцко синьо“ от Анита Димитрова, новото издание на сборника на Иво Сиромахов „Очила“, луксозното издание на вечните класики „Тютюн“ от Димитър Димов, „Един янки в двора на крал Артур“ от Марк Твен и  „Странният случай на доктор Джекил и мистър Хайд“ от Робърт Луис Стивънсън.

Още от 24 май започва истинска „Рапсодия“ от книжни срещи, чиято мелодия ще ни пренесе през светлия прозорец на словото към царството на въображението и магията:

 

24 май (петък)

13:00 ч. – Дамян Дамянов

15:00 ч. – Захари Карабашлиев

 

25 май (събота)

13:00 ч. – Андре Токев

15:00 ч. – Захари Карабашлиев

 

26 май (неделя)

13:00 ч. – Теодора Димова

15:00 ч. Радослав Бимбалов

 

29 май (сряда)

17:00 ч. – Тодор Костадинов

 

30 май (четвъртък)

19:00 ч. – Иво Сиромахов

 

2 юни (неделя)

11:00 ч. – Вили Лилков

 Не на последно място – по повод празника на думите от издателството са приготвили и  специални лимитирани кутии с второто издание на „Под езика“ на талантливия художник Дамян Дамянов!

В колекцията „Под езика“ ще откриете 1 бр. от книгата, която превръща буквите в идейни графики; 3 бр. значки с букви; 1 бр. авторска картичка от лимитираната серия „Под езика“.  Отделно и само на щанда ще могат да бъдат открити и единични значки „Гуш“, „Дом“, „Айляк“, „Егоист“, „Циник“ и „Инфлуенсър“.

10 дни минават като миг, когато са прекарани с правилните книги. И целият екип на „Сиела“ вярва в това и е готов да препоръча поне една такава на всеки свой посетител!

 

Автор:
Темз Арабаджиева, изд." Сиела"
Публикация:
24.05.2024 г. 14:09
Посетено:
140
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/39232-aktsenti-na-izdatelstvo-siela-na-proleten-panair-na-knigata