Празници / фестивали

Празнуваме 24 май със специални Viber стикери за хора, които обичат българския език и литература

Издателство „Сиела“ и художникът Дамян Дамянов пренасят любовта към четенето и българския език в дигиталния свят

Празнуваме 24 май със специални Viber стикери за хора, които обичат българския език и литература

Издателство „Сиела“ и художникът Дамян Дамянов пренасят любовта към четенето и българския език в дигиталния свят.

 Със специални 12 стикера във Viber издателство „Сиела“ и Rakuten Viber отбелязват Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. На тях по новаторски начин, комбиниращ чистота на изображението, любов към българската литература и елегантно чувство за хумор, художникът Дамян Дамянов успява да предаде любовта ни към езика.

Какво ли биха написали Св. св. Кирил и Методий, ако имаха телефони? Как да пишем на български, използвайки само стикери? Кои са класиките в жанра в литературната ни съкровищница, без които историята ни не би била същата?

Своеобразен почит към делата на всички будители на словото, селекцията стикери „24 май“ ни напомня преди всичко, че да пишеш на български е най-добрият начин да отпразнуваш 24 май.

Ежедневните поздрави и емоции оживяват през иновативния поглед на Дамян Дамянов, а междувременно разговорите за литература продължават в канала на издателството Ciela Books.

Стикерите може да разгледате ТУК или да изтеглите напълно безплатно от пазара за стикери през следващите три месеца. А самия канал, в който всеки ден споделяме по една добра новина за предстоящо или вече излязло заглавие, може да откриете ТУК.

 В дни на светещи известия, информационен шум и поляризирани мнения най-простичките поздрави като „Лека нощ“ и „Пиши ми“ могат да отправят най-силното послание. Да ги напишем на български!

 

Автор:
Темз Арабаджиева, изд." Сиела"
Публикация:
23.05.2024 г. 15:27
Посетено:
176
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/39222-praznuvame-24-may-sas-spetsialni-viber-stikeri-za-hora-koito-obichat-balgarskiya-ezik-i-literatura