Празници / фестивали

Издателство „Ерго“ на Софийския пролетен панаир на книгата

Читателите ще могат да се срещнат с някои от авторите на издателството и да си вземат автографи

Издателство „Ерго“ на Софийския пролетен панаир на книгата

◊ ПОКАНА

Издателство „Ерго“
на Софийския пролетен панаир на книгата

24 май - 2 юни 2024
Парк НДК, шатра № 4

Скъпи приятели и почитатели на книгата, заповядайте на щанда ни на Пролетния панаир на книгата, където ще намерите със специална панаирна отстъпка от 20% изданията на вече утвърдени и най-нови наши български и чуждестранни автори, подготвени за Вас с много любов и професионализъм. За книгите с любов! – е нашето мото. Не пропускайте и събитията ни, на които представяме най-актуалните ни книги и техните автори.

25 май, събота, 11:00–12:00 ч.
Парк НДК, шатра 4, издателство "Ерго"
************
Среща с автограф с Владислав Христов и поетичната му книга „Пойни птици“ (поредица "Нова българска лира"). „Война, мир, насилие и безпътица са темите, които Владислав Христов извежда на преден план в новата си книга. Птиците и хората са противопоставяни, сравнявани и изследвани чрез умело-начупени линии, които наслагват щрих след щрих, метафора след метафора. Тази поезия натъжава, просветлява и помага за изравняването на силите“, казва Катерина Стойкова. С подкрепата на Община Пловдив.

25 май, събота, 12:00–13:00 ч.
Парк НДК, шатра 4, издателство "Ерго"
************
Среща с автограф със Симеон Гаспаров и книгата му с есета, пътеписи, интервюта „Ефектът на езерото“ (поредица "Контрапункти"). „Все още съществуват рицари на истината като Симеон Гаспаров, които не спират да питат, търсят, чувстват, просвещават и творят. Неподправен хуманист и виртуозен автор, той притежава рядката способност да дарява без усилие гласа си на читателя“, казва за книгата Иво Иванов.

25 май, събота, 14:00–15:00 ч.
Парк НДК, шатра 4, издателство "Ерго"
************
Среща с автограф с Азиз Назми Шакир, преводач на книгата „Огън“ от Искендер Пала (поредица "Източна сбирка"). „Преди повече от седем века в степите на Мала Азия, скоро след като монголите свалят селджуките от историческата сцена и мястото им е заето от дузина тюркски княжества, между настъпващите от изток „дръпнати очи“, дошлите от запад рицари тамплиери, опитващите се да оцелеят византийци и легендарните асасини от Аламут започва битка за телата и душите на местното население.“

25 май, събота, 16:00–17:00 ч.
Парк НДК, шатра 4, издателство "Ерго"
************
Среща с автограф с Роман Кисьов и поетичната му книга „Епитафии“ (поредица "Нова българска лира"). „Сътворени извън рамката на традиционния жанр, тези оригинални епитафии звучат като съвременни поетични притчи, пронизани от философски прозрения. Изненадващо не краят, а началото, и не затвореният кръг на материалния свят и тленността, а – отвореният вертикал на духовния път, прераждането и новите форми на живот стоят в сърцето им“, казва Патриция Николова. С подкрепата на Министерството на културата.

26 май, неделя, 11:00–12:00 ч.
Парк НДК, шатра 4, издателство "Ерго"
************
Среща с автограф с Росен Кутелов и книгата му „Само за мъже. 42 шанса за Нея и Него“ (поредица "Контрапункти"). Книгата по духовит начин описва типичните недоразумения в отношенията между мъжа и жената, породени от различията между тях. Но да се предпази човек от грешки е само половината път до разбирателството.

26 май, неделя, 16:00–17:00 ч.
Парк НДК, шатра 4, издателство "Ерго"
************
Среща с автограф с Маргарит Жеков и новата му есеистична книга „Опуси за Духа и Истината“ (поредица "Контрапункти"). Сборникът включва литературоведски анализи и възгледи на писатели като Тончо Жечев, Иван Николов, Георги Константинов, Марин Георгиев и др. С подкрепата на Министерството на културата.

1 юни, събота, 16:00–17:00 ч.
Парк НДК, шатра 4, издателство "Ерго"
************
Среща с автограф с Пенчо Д. Пенчев и новата му книга „Стопанска България 1879-2008“ (поредица "Контрапункти"). Книгата проследява стопанската история на България за период от 129 години, давайки отговор на много икономически въпроси, като същевременно задава нови. Изданието е насочено към широк кръг читатели и любители на икономическата наука. 

........................

Всички книги на издателството можете да намерите на адрес:

https://store.ergobooks.eu/

 

Автор:
Издателство "Ерго"
Публикация:
17.05.2024 г. 14:13
Посетено:
414
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/39172-izdatelstvo-ergo-na-sofiyskiya-proleten-panair-na-knigata