Празници / фестивали

София филм фест с паралелна онлайн програма в платформата Neterra.TV+

Зрителите имат и "последен шанс" да гледат филми от минали фестивални издания

София филм фест с паралелна онлайн програма в платформата Neterra.TV+

Международният кинофестивал София Филм Фест ще има отново онлайн присъствие в Neterra.TV+, успоредно с прожекциите в кината. Онлайн фестивалът ще започне заедно с изданието на живо на 13 март и ще продължи до средата на април.

Зрителите от цялата страна ще могат да се включат и да гледат интригуващи световни филми, носители на награди от Кан, Берлин, Венеция, с номинации за Оскари, Глобуси, БАФТА и други най-престижни отличия. Платформата се намира на адрес https://neterra.tv/plus.

Сред акцентите онлайн се открояват „Златната мечка“ от Берлинале ’23 „На борда на „Адаман“ – документален разказ на Никола Филибер; най-новият филм на финландската легенда Аки Каурисмаки с награда на журито в Кан – „Паднали листа“; творбата на Агнешка Холанд със специалната награда на журито от Венеция – „Зелена граница“; новият филм на доайена на италианското кино Марко Белокио „Отвлечен“; получилият приза за най-добър сценарий в Кан „Чудовище“ на Хирокадзу Корееда; номинираните за „Златна палма“ филми на Кен Лоуч – „Старият дъб“, на Нури Билге Джейлан – „Сухи треви“, на Аличе Рорвахер – „Химера“; творбата на Кристиан Пецолд „Пожар“ с Паула Беер; номинираните за „Златна мечка“ филми „Под знака на Голямата мечка“ на ветерана на френското кино Филип Гарел и „Ингеборг Бахман – пътуване в пустинята“ на световноизвестната германска режисьорка Маргарете фон Трота, която е и един от носителите на Наградата на София през 2024 г.

◊ ПОСЛЕДЕН ШАНС ЗА КИНО

София филм фест предоставя и „последен шанс“ на онлайн зрителите му да видят европейски и световни филми, които са били част от фестивалните селекции на София филм фест през годините. Това са филми, чиито права за България изтичат и тези фестивални онлайн прожекции ще са последната възможност за гледане у нас.

В специалната програма „Последен шанс“ в Neterra.TV+ попадат носителят на „Златна палма“ Рубен Йостлунд с „Квадратът“, Фатих Акин с „Без милост“, Вим Вендерс с „Потапяне“, Кен Лоуч с „Извинявайте, че не ви намерихме“, Хирокадзу Корееда с „Истината“, както и филми на Франсоа Озон, Мишел Азанависиус, братя Дарден, Клод Льолуш, Алехандро Аменабар и много други.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
11.03.2024 г. 10:54
Етикети:
онлайнNeterra.TV+София Филм Фест
програма „Последен шанс“
Международен кинофестивал
Посетено:
269
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/38695-sofiya-film-fest-s-paralelna-onlayn-programa-v-platformata-neterra-tv