Празници / фестивали

Золотая муза 2007

ХIII-ти годишни награди за изкуствата

◊ СЪБИТИЕТО

В Руския културно-информационен център в София се проведе пресконференция, на която основен акцент бяха предстоящите ХIII-ти годишни награди за изкуствата "Золотая муза" - "Златна муза".

Тържествената церемония по награждаването ще се състои в Националната опера на 23 април 2007 година.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА СРЕЩАТА

Журналистите, отразяващи в своите медии културни събития, бяха информирани за състава на журито на тазгодишното издание "Золотая муза", за предишните му лауреати в различните номинации, както и за артисти, музиканти, литератори, които ще вземат участие в концерта и в тържествената церемония по награждаването.
 
Награждаването на лауреатите "Золотая муза 2007" ще бъде в следните категории:
. Гран-при,
. "Света София"
. за цялостно творчество


 
◊ ИЗ ПРОГРАМАТА

Рецитал ще изнесе народният артист на бившия СССР Йосиф Кобзон, който ще участва заедно с Академичния ансамбъл за песни и танци при Министерството на външните работи на Руската федерация, с художествен ръководител и диригент, народния артист на Русия Виктор Елисеев.
 
В концерта също ще участват: проф. Гриша Островски, проф. Анатоли Кръстев, проф. Жени Захариева, проф. Юлиан Вучков, проф. Александър Грозев, доц. Евгения Симеонова, доц. Веселин Ранков, Йорданка Кузманова, Десислава Щерева, Атанас Кръстев, Мариана Денева, Ирина Щиглич, Росен Миланов и др.
Автор:
Димитър Боримечков
Публикация:
22.04.2007 г. 18:23
Посетено:
405
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/3859-zolotaya-muza-2007