Празници / фестивали

Габрово Game Jam 2024 завърши с рекорден брой участници и отбори

Тазгодишната тема "Make me laugh" – "Накарай ме да се смея" бе вдъхновение за създаване на игри, които не само предизвикаха смях, но и представиха един различен поглед върху хумора

Габрово Game Jam 2024 завърши с рекорден брой участници и отбори: 1
Габрово Game Jam 2024
Габрово Game Jam 2024 завърши с рекорден брой участници и отбори: 2
Габрово Game Jam 2024 - участници и ментори
Габрово Game Jam 2024 завърши с рекорден брой участници и отбори: 3
Отбор "Мармалад от чушки"
Габрово Game Jam 2024 завърши с рекорден брой участници и отбори: 4
Отбор "Прахосници"
Габрово Game Jam 2024 завърши с рекорден брой участници и отбори: 5
Отбор "Недоспалите"

Шестото издание на Габрово Game Jam 2024 завърши с невероятни успехи и усмивки на лицата на участниците и посетителите. Организирано от Музея на хумора и сатирата, това събитие не само обедини програмисти, писатели, аниматори и художници от цялата страна, но и зареди града с енергия на творчество. В надпреварата се включиха рекорден брой за Габрово  участници - близо 50 ентусиасти в 12 отбора.

Тазгодишната тема, "Make me laugh" – "Накарай ме да се смея", бе вдъхновение за създаване на игри, които не само предизвикаха смях, но и представиха един различен поглед върху хумора. Критериите за оценка не бяха само технически, но и включваха бонус точки за сюжети и герои, които приковават вниманието към Габрово и неговите жители – находчиви, пестеливи, предприемчиви и с чувство за самоирония.

Победителите и техните творения:

Отбор "Мармалад от чушки" от Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий" заслужено се нареди на първо място с играта "Бай Ганьо пътува до Габрово".

На второ място се класира отборът "Прахосници" от Природоматематическа гимназия "Академик Иван Гюзелев" с играта "Тест за скъперници".

На третото място се нареди отборът "Недоспалите" от Професионална техническа гимназия "Д-р Никола Василиади" със своята игра "Giggle Garden".

Поощрение получиха отборът "Aristocats" от Национална гимназия за приложни изкуства "Тревненска школа" спечели поощрителна награда за тяхната игра "You’ve Got to be Kitten Me" и  отбор “Kitty Gamers”, съставен от ученици от Природоматематическа гимназия “Академик Иван Гюзелев” и Професионална гимназия по туризъм “Пенчо Семов” с “Крал Кот”.

Събитието не забрави и най-малкия участник - Марти, който получи специален подарък.

Наградите за Габрово Game Jam 2024 бяха осигурени от SYBO Games (създатели на Subway Surfers) и Р3. Победителите получиха висококачествени гейминг аксесоари и много други изненади от спонсорите.

Участващите отбори бяха подкрепени от уважаеми ментори и експерти от индустрията, като Радослав Недялков от SYBO, Даниел Ангелов от FFW, Ралия Георгиева от Музея на хумора и сатирата и BrainstormYouth, Стефан Стойчев от Lexoro Group и Цанислав Павловски от Visteon Corporation, които споделиха своя богат опит.

Габрово Game Jam 2024 беше осъществено благодарение на: SYBO Games, Катедра “Компютърни Системи и Технологии” на Технически университет – Габрово, Р3, Графиксофт ООД и Сиентиа АД.

Организатор на събитието е Музея на хумора и сатирата и Даниел Ангелов. Събитието съчета творчество и забавление, оставяйки след себе си светла следа от смях и вдъхновение. Очакваме с нетърпение следващите приключения и сме благодарни на всички, които направиха това събитие възможно.

 

Автор:
Светлана Михайлова, Музей на хумора и сатирата, Габрово
Публикация:
03.02.2024 г. 11:29
Етикети:
хуморигриГабровоМузей на хумора и сатирата
"Make me laugh" – "Накарай ме да се смея"
Game Jam 2024
Даниел Ангелов
Посетено:
219
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/38480-gabrovo-game-jam-2024-zavarshi-s-rekorden-broy-uchastnitsi-i-otbori