Празници / фестивали

Делфинариум Варна прави и на 16 декември безплатни коледни представления за децата

Празнично шоу и на 16 декември 2023 г., от 10:30, 12:00 и 15:30 часа

Делфинариум Варна прави и на 16 декември безплатни коледни представления за децата

„Делфинариум Варна“ организира безплатни коледни представления за децата и на 16 декември 2023 г. от 10:30, 12:00 и 15:30 часа. Цените на билетите за възрастни ще бъдат само по 12 лева. Всички места за представленията на 17 декември вече са запълнени!

Елате да участвате в празничното шоу. Ще видим какви подаръци е приготвил Дядо Коледа на делфините. Ще пеем, ще танцуваме, ще играем волейбол и футбол, и ще въртим обръчи заедно с делфините. За вас-нашата публика,  имаме и изненада.

Дядо Коледа ще зададе въпроси за живота и устройството на делфините. Тези от вас, които отговорят правилно ще получат награди от самия него! И понеже искаме да ви помогнем, тайничко погледнахме в Торбата с Въпросите на Дядо Коледа и ето какво научихме:

Въпрос 1: Делфинът риба ли е?

Не. Въпреки, че външно приличат на големи риби. Делфините са бозайници, топлокръвни са, дишат с белите си дробове, раждат малките си живи и ги кърмят чрез млечни жлези.

Въпрос 2: Как дишат делфините?

Делфините нямат хриле като рибите, затова не могат да дишат под вода. Те трябва да излизат на повърхността, за да поемат въздух. Делфините не дишат през устата си и нямат ноздри както хората. Вместо това, те имат отвор за дишане на горната част на главата си, която могат да отварят и затварят, за да дишат.

Въпрос 3: Колко делфина живеят в Делфинариума?

Пет: Кимбо, Доли, Йоана, Бимбо и Флипър.

 

Научете тези въпроси и техните отговори, елате на 16 декември 2023 г. в „Делфинариум Варна“ и може да спечелите някоя от специалните награди на Дядо Коледа!

.................................

За повече информация:

Вяра Георгиева, 0888 354108, E-mail: vjara_vaseva@abv.bg

 

Автор:
Делфинариум Варна
Публикация:
12.12.2023 г. 14:19
Етикети:
наградиДядо КоледаДелфинариум Варна
безплатни коледни представления за децата
Посетено:
360
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/38240-delfinarium-varna-pravi-i-na-16-dekemvri-bezplatni-koledni-predstavleniya-za-detsata