Празници / фестивали

Добрите уроци, в които е скрита магия

„Коледна бъркотия“ в Брегово

Добрите уроци, в които е скрита магия

◊ ПОКАНА

На 19 декември 2023 г. от 18.00 часа в големия салон на Народно читалище „Развитие 1897 г.“ в гр. Брегово ще се проведе вторият открит урок на проф. Венелин Терзиев с ученици от Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ – Брегово.

Събитието се провежда под патронажа на г-н Илиян Бърсанов – кмет на Община Брегово, със съдействието на Видинската света митрополия и Народно читалище „Развитие 1897 г.“ – Брегово. Помощници в „Коледната бъркотия“ са малките първокласници от класа на г-н Стефан Георгиев.

Програмата включва: китарен дует „ЕМ КЕЙ – Мартин и Красимир“ – ученици в ПМГ „Антим I“ – Видин, които ще изпълнят композицията „С ухание на зима“; Клуб по спортни танци „Елит-тим“ гр. Видин с треньор и хореограф Моника Микова, които ще представят танца „Весела Коледа“, Спортен клуб „Борба, самбо и джудо“ гр. Видин с треньор четирикратната световна и трикратна европейска шампионка по самбо Цветелина Цветанова – бронзова медалистка от европейските олимпийски игри за жени през 2019 г. в Минск. Нейни възпитаници ще представят демонстрации по джудо.

Група „Палавите козлета" в съпровод на Радослав Кръстев ще зарадват публиката с весели песни, а народният оркестър при Центъра за работа с деца в Брегово ще изпълни китка от коледни мелодии.

Обичаят „Коледуване“ ще бъде част от представянето на Ивайло Иванов – основател на клуб „Тимошки хайдути“ гр. Брегово и момчетата от клуб „Млади опълченци“ при СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Брегово. Коледен танц на учениците от четвърти клас с класен ръководител Ирена Стефанова, пеещият родител Красимира Живкова и третокласници с класен ръководител Даниела Петрова ще допълнят настроението в празничната вечер.

Програмата включва и етюда „Малката кибритопродавачка“ по мотиви от приказката на Ханс Кристиян Андерсен с участието на Мартин Методиев – разказвач, Никол Роксана Михай Гъжу в ролята на малката кибритопродавачка и ученици от първи и дванадесети клас. Художествен ръководител на състава е актрисата Анатолия Стефанова от Видин.

Има послания, които вдъхновяват, мотивират и предизвикват. Нека добрите уроци никога не свършват, а Коледа да бъде онова чудо, което носи дъх на незабравимо детство и вдъхновя към добро.

Очакваме Ви!

19 декември 2023 г., от 18.00 часа, Народно читалище „Развитие 1897 г.“ – Брегово

Входът е свободен

Нека бъде Коледа!

 

Автор:
проф. д.н. Венелин Терзиев
Публикация:
08.12.2023 г. 21:14
Посетено:
363
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/38210-dobrite-urotsi-v-koito-e-skrita-magiya