Празници / фестивали

Издателство „Ерго“ на 50-ия Софийски международен панаир на книгата

На щанда на издателството читателите ще могат да се срещнат с писателите Ина Вълчанова, Венелина Петкова и Владислав Христов

Издателство „Ерго“ на 50-ия Софийски международен панаир на книгата

◊ ПОКАНА

Издателство „Ерго“ на 50-ия Софийски международен панаир на книгата

5-10 декември 2023,
НДК, полуетаж Изток, щанд A4

Скъпи приятели и почитатели, заповядайте на щанда ни по време на Софийския международен панаир на книгата, където със специална панаирна отстъпка от 20% ще можете да закупите книгите на нашите вече утвърдени и най-нови автори, подготвени за Вас с много любов и професионализъм. Не пропускайте и срещите ни с автограф, на които на сладка раздумка можете да се запознаете с авторите ни.

На щанда ни ще намерите и най-новите ни издания: Данила Райчева – „Една и съща жена“, Антонио Мачадо – „Хуан де Майрена“, Здравко Кисьов – „Светлопис“, Венелина Петкова – „Книга против мигрена“, Владислав Христов – „Мед от оси“, Оля Савичевич – „Да разсмееш куче“, Васил Габор – „За какво мисли човек“, Иржи Кратохвил – „Лисицата дама“, Павел Хюле – „Възпявай градините“, Ина Вълчанова – „Вътрешните дворове“!

Програма:

9 декември, събота, 16:00–17:00 ч.
Щанд на изд. „Ерго“, полуетаж Изток, щанд A4

Среща с автограф с Ина Вълчанова и новия ѝ роман „Вътрешните дворове“ в поредицата ни „Нова българска проза“. Роман за София, за вътрешните дворове между старите кооперации, за софийската мъгла през декември, за нещата, които ни промениха и за това, как въпреки всичко сме си останали същите, ние, децата от центъра на София, на които им се случи да живеят в интересни времена. Това е и роман за хората, които вече не живеят тук, но сенките им сякаш продължават да се мяркат по улиците, защото улиците няма да са същите без тях. За приятелите, които емигрираха, за това, колко сме се отдалечили и как всъщност е невъзможно да се отдалечим.

9 декември, събота, 17:00–18:00 ч.
Щанд на изд. „Ерго“, полуетаж Изток, щанд A4

Среща с автограф с Венелина Петкова и сборника ѝ с разкази „Книга против мигрена“ в поредицата ни „Нова българска проза“. „Книга против мигрена“ съдържа 17 кратки разказа и концептуални авторски фотоилюстрации в импресионистичен стил, вдъхновени от реално съществуващи лица и житейски събития, повлияни от далекоизточната философия, от „потока на съзнанието“ в западната литература и до известна степен от литературното течение магически реализъм. Това е втората книга на Венелина Петкова след дебюта ѝ „Бели петна“ – хайку, хайбун и 50 авторски илюстрации с източен туш.

10 декември, неделя, 11:00–15:00 ч.
Щанд на изд. „Ерго“, полуетаж Изток, щанд A4

Среща с автограф с Владислав Христов и новата му книга „Мед от оси“ в поредицата ни „Нова българска проза“. „Владислав Христов обича героите си дори когато е трудно да изпита към тях само обич. Описва ги по най-красноречив начин, за да разберем и човешката им природа, и невъзможността им да се държат по друг начин, притиснати от независещите от тях обстоятелства. Оптимизмът понякога е също толкова абсурден, както и ситуациите, в които се намират. Неговите фейлетони са плътна и релефна картина на днешния български живот“, споделя Палми Ранчев за книгата. С подкрепата на Министерството на културата.

 

Автор:
Издателство "Ерго"
Публикация:
30.11.2023 г. 12:44
Посетено:
267
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/38134-izdatelstvo-ergo-na-50-iya-sofiyski-mezhdunaroden-panair-na-knigata