Празници / фестивали

"Джаз фест Русе" 2023

17 и 18 ноември 2023, Голяма зала на Доходното здание

"Джаз фест Русе" 2023

◊ "ДЖАЗ ФЕСТ РУСЕ" 2023

В две поредни вечери – 17 и 18 ноември, ще се проведе 47-ото издание на „Джаз фест Русе“. Форумът се организира от Община Русе, ОП “Русе Арт“ и Клуба на дейците на културата, и ще се състои в Голямата зала на Доходното здание.

Първата фестивална вечер е посветена на новите имена на русенския джаз. На 17 ноември (петък) от 19 ч. за русенската публика ще свирят Димитър Димов (саксофон), Иво Стоянов (вибрафон), Цветелин Стоянов (вибрафон), Деян Джумалийски (ударни) и Аделина Радева (вокал). Към тях ще се присъединят за съвместна програма утвърдените имена в джаза Теодоси Спасов (кавал), Веселин Койчев (китара) и Мирослав Турийски (пиано). 

Във втория ден на фестивала (събота) ще бъде представен продуцираният от Камен Донев албум на Александра Борисова "Може и така". В създаването му участват Стоян Янкулов-Стунджи (ударни), Димитър Тишев (кларинет), Радослав Славчев - Riverman (бас), Владимир Владимиров (китара), Михаил Йосифов (тромпет) Вили Стоянов (тромбон), Димитър Льолев (саксофон), Лина Мачева (вокал).

Дебютният албум бе представен в София и Пловдив.

Билети могат да бъдат закупени на касата на Доходното здание.

Автор:
Община Русе
Публикация:
13.11.2023 г. 16:44
Етикети:
Александра Борисоваалбумдебютджазмузика
"Може и така"
„Джаз фест Русе“ 2023
Посетено:
511
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/38022-dzhaz-fest-ruse-2023