Празници / фестивали

София става гореща точка за съвременно изкуство от 20 октомври до 12 ноември 2023

Платформата 3XPER1ENCE обединява три международни фестивала – ACT Фестивал за свободен театър, Da Fest и Aerowaves in Sofia

София става гореща точка за съвременно изкуство от 20 октомври до 12 ноември 2023

През октомври София ще бъде гореща точка за култура и ще направи преглед на тенденциите в свободния театър, съвременния танц и дигиталните изкуства, чиито полета все по-често се смесват жанрово.

3xper1ence  представлява обединена координация между три важни събития в София – форумът за свободен театър „АСТ Фестивал за свободен театър”, фестивалът за дигитални изкуства "DA Fest" и фестивалът за съвременен танц "Aerowaves in Sofia".

Програмата започва от 20 октомври с откриването на „АСТ фестивал“ и в разстояние на няколко дни, ще стартират програмите на „DA Fest“ (24 – 28 октомври) и „Aerowaves in Sofia“ (26 октомври – 12 ноември). Организаторите са предвидили  това огромно предизвикателство за публиката и предлагат баланс между събитията в програмите на трите фестивала. 

В рамките на 3xper1ence ще бъдат представени над 60 събития, в които ще видим актуални работи на български и международни артисти. Посетителите могат да бъдат сигурни, че в програмите на трите фестивала ще открият темата, която най-много ги вълнува.

Манифест на 3xper1ence 

Никой от нас не съществува за сметка на другите. Свободният театър, дигиталните изкуства и съвременният танц са взаимно свързани и не могат едни без други. Нашите фестивали, екипи, общности също. Съвместното съществуване е добър повод за едно общо изживяване.

Затова тази година се представяме заедно. Програмите ни се допълват, немалко събития се осъществяват със съвместни усилия, а и се случваме на едни и същи места. Всички сме тук и сега. Искаме да продължим. Заедно - помежду си и заедно: с вас.

И трите фестивала са подкрепени по различен начин от Министерството на културата, Столична община с нейния културен календар и програма "Култура", Национален фонд "Култура", Европейския съюз, безценната мрежа от чуждестранни културни институти и още много партньори и приятели.

Ние сме изключително щастливи от този факт и предлагаме на нашите общности яснота в разнообразието, внимателно ежедневно таргетиране, възможност да обхванеш всевъзможните събития от фестивалните ни програми. 3XPER1ENCE е тройно изживяване и нищо по-малко.                                                                                                                     

Търсете печатната програма 3xper1ence в мрежата от заведения и културни пространства в столицата.       

_______________________________

За контакти и медийни запитвания:

Мая Иванова
PR и комуникации
DA Fest

Е: maja.ivanova@gmail.com

 

Автор:
Мая Иванова
Публикация:
08.10.2023 г. 15:21
Етикети:
дигитални изкуствасъвременен танц
"Aerowaves in Sofia"
"DA Fest"
„АСТ Фестивал за свободен театър”
3xper1ence
Посетено:
366
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/37763-sofiya-stava-goreshta-tochka-za-savremenno-izkustvo-ot-20-oktomvri-do-12-noemvri-2023