Празници / фестивали

Шестото издание на столичния фестивал за настолни игри Sofia Board Game Weekend ще се проведе през септември

9 и 10 септември, под шатрите на Sofia Summer Fest в Южен парк

Шестото издание на столичния фестивал за настолни игри Sofia Board Game Weekend ще се проведе през септември

Шесто издание на Sofia Board Game Weekend

Независимо дали сте избрали да прекарате август на море в Порт Роял или сте предпочели планините на Каскадия, през месец септември приключенията ще ви очакват в София. На 9 и 10 септември, под шатрите на Sofia Summer Fest в Южен парк 2, зад музея „Земята и хората“, ще откриете стария свят на Вещера, пустинната планета Дюн и много други приказни места. Това е столичният фестивал за настолни игри Sofia Board Game Weekend.

Програмата на шестото издание на Sofia Board Game Weekend обещава както традиционни събития, станали любими на публиката, така и нови преживявания:

Конкурс за прототипи

Любимият на всички конкурс за прототипи на настолни игри остава неотменим гвоздей на програмата и тази година. На него ще имате възможност да се запознаете с млади български автори и да видите техните творения. Тази година, за разлика от предишната 2022 г., конкурсът няма да има предварително зададена тема, така че ако вие имате идея за настолна игра, можете да се включите в конкурса и да спечелите голямата награда. За повече информация: https://www.facebook.com/SofiaBGW и https://www.sofiaboardgame.com/.

Социални игри

Някои настолни игри са най-удачни за малка компания. Други обаче изискват повече хора, за да блеснат истински. А какво по-добро място за събиране на много играчи от един фестивал? Тази година, програмата на Sofia Board Game Weekend ще включва новият хит в социалната дедукция Blood on the Clocktower, голяма игра на Cartographers, състезателно рисуване на причудливи чудовища, и много други събития.

Награди за малки и големи

Sofia Board Game Weekend и тази година няма да мине без награди. На фестивала ще откриете множество турнири, томболи и куизове, които са готови да ви наградят подобаващо. Има всякакви дейности – за малки и за големи, за начинаещи и за напреднали. Като специален бонус, цялото семейство може да влезе с един общ семеен билет.

............

Билетите за събитието можете да откриете в мрежата на Eventim - https://www.eventim.bg/bg/bileti/sofia-board-game-weekend-summer-2023-sofiya-fest-613789/.  

 

Автор:
Хелиана Велинова
Публикация:
05.09.2023 г. 12:31
Посетено:
482
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/37537-shestoto-izdanie-na-stolichniya-festival-za-nastolni-igri-sofia-board-game-weekend-shte-se-provede-prez-septemvri