Празници / фестивали

Най-големите български рок групи на сцената на "Аполония" тази година

С грандиозни концерти ще бъдат отбелязани 45 години „Сигнал", 30 години „Б.Т.Р" и 10 години „Фондацията"

◊ ПРАЗНИЦИ НА ИЗКУСТВАТА АПОЛОНИЯ 2023

По време на 39-ото издание на Празници на изкуствата Аполония предстоят изключителни рок концерти, които ще отбележат годишнини на любими на поколения българи рок групи. Група „Сигнал“ ще завладее сцената на Амфитеатър Созопол със запомнящ се концерт по повод своята 45-годишнина.31 август от 21:00 часа най-големите им хитове като „Да те жадувам“, „Липсваш ми“ и „Може би“ ще звучат заедно с публиката.

Друга обичана от всички рок група – „Б.Т.Р.“, също празнува и ще отбележи своята 30-годишнина на Аполония. На 4 септември музикантите ще изправят публиката на крака с вечните си хитове и ще изпълнят сцената с добро настроение. А на 5 септември супергрупата „Фондацията“, обединила едни от най-известните творци на българската рок музика, ще празнува 10 години. На грандиозен концерт в Созопол ще звучат „Две Следи“, „Клетва“, „20 век“ и още много любими хитове. Билетите за всички рок събития са вече в продажба и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim.

Музикалната програма на Празници на изкуствата Аполония ще изненада с още много вълнуващи изпълнения и включва по нещо за вкуса на всеки. Освен любимите български рок изпълнители, на сцената на Амфитеатър Аполония ще пеят и свирят Михаела Маринова, Мария Илиева, Джаз триото на Васил Спасов, джаз бенда на Вили Стоянов, първият български танго оркестър Orquesta Tipica Libertango и впечатляващият Фолклорен танцов театър „Найден Киров“.

За почитателите на класическата музика от различни краища на света ще пристигнат едни от най-талантливите български музиканти, между които Пламена Мангова, Александър Сомов, Албена Данаилова, Румен Цветков, Людмил Ангелов и много други. Ще звучи музика от Рахманинов, Брамс, Шуберт, Лист и други. Богатата програма обещава незабравими емоции за всички, а билетите за събитията са достъпни в мрежата на Eventim.

Както всяка година Празници на изкуствата Аполония ще предостави на публиката освен уникална музикална програма, така и други културни събития от сферата на театъра, литературата, киното и изобразителното изкуство. Повече информация за тях ще намерите в пълната програма на Фестивала.  

Празници на изкуствата Аполония 2023 се провеждат с медийната подкрепа на БНТ, БТА, Dir.bg, Impressio.bg, OFF News, БГ Радио, Mediapool, SBB Media, Novinite Group, High View Art, сп. Biograph, View Sofia, МИКА: Музика и лайфстайл, Информационна агенция „Фокус“, Burgas24, списание 8, Черноморски фар.

 

За Аполония:

Празници на изкуствата Аполония са най-големият, дългогодишен и мащабен арт фестивал в България. Негов организатор е Фондация Аполония, създадена през 1991 г. Първото издание на Фестивала се провежда през 1984 г. Ежегодно сцените на Аполония в Созопол привличат стотици артисти и хиляди любители на изкуството от България и света. Фестивалът има за цел да съхрани културните традиции, както и да подкрепи нови таланти в областта на всякакъв вид изкуства.

 

Повече информация за програмата на Аполония може да намерите на: https://www.apollonia.bg/

На Facebook страницата на фестивала: https://www.facebook.com/ApolloniaFestival/

И на Instagram страницата на фестивала: https://www.instagram.com/apolloniabg/

 

Билети за Фестивала може да закупите от тук:

https://www.eventim.bg/bg/artist/praznici-na-izkustbata-apoloni-2023-462/profile.html

Автор:
Публикация:
11.08.2023 г. 11:34
Посетено:
392
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/37470-nay-golemite-balgarski-rok-grupi-na-stsenata-na-apoloniya-tazi-godina