Празници / фестивали

Теодора Димова и Радослав Бимбалов на Алея на книгата – Варна

Авторката на „Поразените“ и „Не ви познавам“ ще бъде почетен гост на откриването на фестивала

◊ "АЛЕЯ НА КНИГАТА" - ВАРНА 2023

Варна отново ще се превърне в литературна столица на родното Черноморие от 28 юли до 3 август, когато в Ларгото на бул. „Сливница“ ще се проведе Алея на книгата – Варна 2023 г.

 А истинска литературна вълна от най-новите и най-обичаните книги ще залее посетителите на щанда на издателство „Сиела“.

Освен свеж коктейл от заглавия, най-голямото българско издателство е приготвило и редица срещи с някои от разпознаваемите лица на съвременната ни литература, сред които и някои, родом от Варна.

Любимата Теодора Димова, автор на романите „Поразените“ и „Майките“, ще бъде почетен гост на откриването на фестивала на 28 юли 2023 г., а малко по-късно, от 19:00 ч. на същия ден, тя ще представи своите нови книги – „Не ви познавам и „Молитва за Украйна“ на сцената на Литературния кът на Алея на книгата – Варна (Ларгото на бул. „Сливница“). Модератор на събитието ще бъде уважаваният журналист, филолог и радиоводещ Виолета Тончева.

Линк към събитието и актуални новини може да откриете тук: https://www.facebook.com/events/298290852714199/

 След успешните си премиери в София и Пловдив хипнотичният роман „Екстазис“ от общественика, рекламист и писател Радослав Бимбалов („Млък“) ще посрещне и своите варненски читатели на 3 август 2023 г. от 19:00 ч. в Литературния кът на Алея на книгата – Варна (Ларгото на бул. „Сливница“). Модератор на събитието ще бъде не кой да е, а обичаната писателка и авторка на поредицата „Самодивски сезони“Искра Урумова.

Линк към събитието и актуални новини може да откриете тук: https://www.facebook.com/events/

Самата Искра Урумова ще гостува на щанда на издателство „Сиела“ от 19:00 ч. на 4 август, за да се срещне с всички почитатели на „Коя е билката“, „Откраднато, обречено, опазено“ и „Орисано“.

На 5 август отново от 19:00 ч. на щанда на „Сиела“ ще застане и слънчевата Симона Стоева, автор на „Всички ние сме мечти“ и Никога достатъчни“.

Заповядайте заедно да се скрием от жаркото слънце с летен коктейл от свежи заглавия – под плътната сянка на добрата литература!

 

 

Автор:
Темз Арабаджиева, изд." Сиела"
Публикация:
28.07.2023 г. 15:37
Посетено:
562
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/37375-teodora-dimova-i-radoslav-bimbalov-na-aleya-na-knigata-varna