Празници / фестивали

Международен фестивал на исторически възстановки се провежда във Велико Търново

Събитията се случват на крепостта Царевец

Осмото издание на Международния фестивал на исторически възстановки „Средновековен Търновград“ се провежда от 8 до 11 юни 2023 г. на крепостта Царевец във Велико Търново. Специалната тема тази година е „Селският цар - възшествието” и е посветена на „смелото сърце“ на средновековна България – Ивайло.
 
През четирите дни групи за исторически възстановки от страната и чужбина ще покажат какви са били кухнята, занаятите, изкуствата и войнските умения на България, Византия и Европа от XII-XIV век. Във фестивала ще участват групи за исторически възстановки и свободни реконструктори от България, Гърция, Италия, Румъния, Словакия, Сърбия и Турция.
 
Програмата на фестивала включва възстановки на събития, концерти, театрални спектакли, модно ревю и демонстрации.
 
Достъпът до средновековния фестивал на Царевец е свободен, като се заплаща само входната такса за архитектурно-музейния резерват.
 
Събитието се организира от СНЦ „Търновци“, Община Велико Търново и Регионален исторически музей като част от Културния календар на града за 2023 г.
 
Повече информация за фестивала може да откриете в специално Facebook събитие
Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
09.06.2023 г. 09:49
Етикети:
Посетено:
1008
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/37118-mezhdunaroden-festival-na-istoricheski-vazstanovki-se-provezhda-vav-veliko-tarnovo