Празници / фестивали

“Молец” и Миро са българските изпълнители на сцената на "Франкофоли"

Фестивалът на франкофонията е през юни, за първи път в Пловдив

“Молец” и Миро са българските изпълнители на сцената на "Франкофоли"

Фестивалът на франкофонията "Франкофоли" включва две български имена в програмата си. За първи път музикалният фестивал ще се проведе в Пловдив това лято, на Гребната база.

“Молец” ще са първите изпълнители в първия фестивален ден - 16 юни. Крис и Юли (Кристиян Макаров и Юлиян Славчев) са на сцената от малко повече от година, но успехът им вече е неоспорим. Те са изпълнителите с най-много номинации от Годишните музикални награди на БГ Радио. Творчеството им води българската музика в нова и различна посока – трап бийтове в R&B стилистика с поетични текстове.

Миро ще излезе на сцената на Франкофоли във втория фестивален ден - 17 юни. Изпълнителят издаде първия си сборен албум „46“. Миро е номиниран за пет награди на Годишните музикални награди на БГ Радио, на които ще представи и чисто нова песен. На Франкофоли той ще изпълни най-известните си и любими песни, сред които „Някога преди”, „Губя контрол, когато”, „Август е септември”, „Убиваме с любов”, „Сувенир”, „Върха на планината”, „Гълъбо”, „Печат от моята душа”, „Очите”, „Повече” с ALMA и „Отначало”.

В първия ден на Франкофоли на сцената ще видим Имани, LP, Bon Entendeur и Елена Папаризо. Във втория ден фестивалната програма включва La Caravan Passe, Maitre Gims, Gente De Zona, Shouse.

Билети за фестивала се продават в мрежата на Eventim, в Epaygo и на касите на EasyPay.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
23.05.2023 г. 11:11
Етикети:
ПловдивконцертимузикаМиро
Франкофоли
Фестивал на франкофонията
“Молец”
Посетено:
720
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/36977-molets-i-miro-sa-balgarskite-izpalniteli-na-stsenata-na-frankofoli