Празници / фестивали

Издателство „Ерго“ на Софийския пролетен панаир на книгата, 29 май - 4 юни 2023 г.

Интересни книжни предложения и срещи с автори на издателството

Издателство „Ерго“ на Софийския пролетен панаир на книгата, 29 май - 4 юни 2023 г.

◊ ПОКАНА

Издателство „Ерго“ на Софийския пролетен панаир на книгата

29 май - 4 юни 2023
Парк НДК, шатра № 4

Скъпи приятели и почитатели на книгата, заповядайте на щанда ни на Пролетния панаир на книгата, където ще намерите със специална панаирна отстъпка от 20% изданията на вече утвърдени и най-нови наши български и чуждестранни автори, подготвени за Вас с много любов и професионализъм. За книгите с любов! – е нашето мото. Не пропускайте и събитията ни, на които представяме най-актуалните ни книги и техните автори.

 

31 май, сряда, 18:00-18:45 ч.
Парк НДК, Сцена „Литературен кът на панаира“

Среща с автограф с унгарския писател Роберт Хас и книгата му „Тринайсетте дни на полицейския детектив Марцел Фабиан“ (поредица „Нулева зона“).

Детективът Марцел Фабиан се различава от обичайния образ на детектив – той е млад, амбициозен, влюбен в съпругата си, същевременно голям поклонник на техническите нововъведения. Хас създава истинска панорама на живота в краевековието между ХIХ и ХХ век, разкривайки интересни черти от обществения живот. С подкрепата на Литературен фонд „Петьофи“ и Унгарския културен институт – гр. София.

 

2 юни, петък, 19:00-19:45 ч.
Парк НДК, Сцена „Литературен кът на панаира“

Среща с автограф с писателката Бистра Величкова и книгата ѝ с разкази „Ресто“ (поредица „Нова българска проза“).

„Ресто“ е провокативна книга – доколко можем да опазим себе си в държава, в която преходът към доброто се оказва една метафора на непостижимото. Навсякъде в текстовете обаче преминава светъл оптимизъм“, казва Лора Динкова.
Изданието е реализирано с финансовата подкрепа на МК.

 

3 юни, събота, 16:00-16:45 ч.
Парк НДК, Сцена „Литературен кът на панаира“

Среща с автограф с писателката Людмила Миндова и стихосбирката ѝ „Чуден свят“ (поредица „Нова българска лира“).

„Людмила Миндова е една от най-ярките фигури на съвременната българска литература и култура – поет, преводач, изследовател. В „Чуден свят“ са изложени по талантлив и убедителен начин вълненията на днешния свят и на днешния човек, техните обсесии и постижения, техните тревоги и радости“, казва Митко Новков.
Изданието е реализирано с финансовата подкрепа на МК. 

 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
23.05.2023 г. 13:27
Етикети:
Посетено:
533
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/36964-izdatelstvo-ergo-na-sofiyskiya-proleten-panair-na-knigata-29-may-4-yuni-2023-g