Празници / фестивали

Фестивалът “100 Стола” се завръща за втора поредна година с нови гости и още повече зеленина

Фондация "Колективът" ще преобрази ул. “Будапеща” и запустялата градинка над Гьоте-институт с градски дизайн, музика и съвременно изкуство

Фестивалът “100 Стола” се завръща за втора поредна година с нови гости и още повече зеленина

Колективът, организация, която работи активно за по-красиви и зелени градове заедно с граждани, творци, бизнеси и институции, продължава инициативата за зелени обществени пространства “100 Стола” за втора поредна година. Фестивал “100 Стола”, с откриване на 11 май, ще затвори ул. "Будапеща" от булевард "Дондуков" до ул. "Московска" и ще я превърне в едно от най-оживените и зелени места в София. Като подготовка екипът вече е засадил над 300 растения.

Четиридневната програма от 11 до 14 май включва поредица от концерти, съвременно изкуство, кино, stand up comedy, работилници, арт базар с уникални, ръчно изработени творения, и много вкусна кухня! “Кино на хълма” – в партньорство с Международния филмов фестивал "На брега" – ще представи български късометражни филми като “Анжела”, “Моята звездна приказка” и други.

Музикалната програма включва изпълнения от Rumbalyaka & Хюго, DJ Set by Valdy, DJ set by Ivan Shopov и EKA MOE. В рамките на фестивала ще има и работилница “Drum Circle”, както и спортни дейности - йога за деца и Зумба. Всички събития по време на фестивала са със свободен достъп.

Заповядайте, за да направим заедно София един по-красив и вълнуващ град.

 

LINK събитие: https://www.facebook.com/events/

LINK програма: https://www.facebook.com/100stola/events

 

_______________

За повече информация:

Яна Стефанова

Агенция Imp-Act
yana@imp-act.agency
https://imp-act.agency/

Автор:
Яна Стефанова
Публикация:
11.05.2023 г. 12:06
Етикети:
киносъвременно изкуствоконцертиинициатива
зелени обществени пространства
ул. “Будапеща”
Фондация "Колективът"
Фестивал “100 Стола”
Посетено:
393
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/36894-festivalat-100-stola-se-zavrashta-za-vtora-poredna-godina-s-novi-gosti-i-oshte-poveche-zelenina