Празници / фестивали

Детски фестивал „Приказен свят“

Приключение в света на книгите и изкуствата на 25 март във Военен клуб, Стара Загора

◊ ПОКАНА

Детски фестивал „Приказен свят“ 

Детският пролетен фестивал „Приказен свят“ кани всички деца и родители на приключение в света на книгите и изкуствата с вход свободен на 25 март (събота) от 11.00 до 18.00 часа във Военен клуб, Стара Загора.

Организаторите от Травъл Крафт клуб със съдействието на НЧ „Родина“ ще ви срещнат с над 16 издателства на невероятни детски книги, за да ви потопят в магически разкази, цветни и забавни приказки и романтични приключения. Ще имате уникалната възможност да се запознаете с български издателства и писатели, носители на множество награди. Ще видите техните иновативни приказки-игри, с които децата неусетно придобиват знания, а за възрастните ще има отбрани класики.

За малчуганите са подготвени много разнообразни и интересни арт работилници с творчески и учебен характер, в които ще се запознаят с иновативната технология на 3D принтирането, както и с електроника за деца; ще могат да развият артистичната си същност в театър на сенките; а сръчни майстори ще им покажат занаят за правене на шапки.

За родителите е обособен кът с кафе и вкусотии за хапване, където могат да си отдъхнат и да се насладят на панаира, докато децата се забавляват.

Сред издателствата-участници са: „Noble Star“, Жанет 45, Клевър Бук, My messy tales, Art for amateurs, Издателство „Каничка“, Game tale, Издателство „Ясна книга“, Tat creative, Издателство „Екрие“, Издателство „Така започна всичко“, „Таралеж“, „ПАН“, Издателство „Timelines“, „Меченосец“, „Пурко“ и др.

Фестивалът предшества традиционния Маратон на четенето, който стартира в началото на м. април.

Подготвени са още много изненади, които ще се разкриват с наближаването на панаира на линка към събитието във фейсбук: https://fb.me/e/2K9moV3Ig

 

Детски фестивал „Приказен свят“ ви очаква на 25 март, 11.00-18.00 ч., във Военния клуб в гр. Стара Загора. Вход свободен. 

 

Автор:
НЧ "Родина-1860" Стара Загора
Публикация:
24.03.2023 г. 15:47
Етикети:
арт ателиетакнижно изложениеСтара ЗагораНЧ "Родина-1860"
Травъл Крафт клуб
Детски фестивал „Приказен свят“
Посетено:
346
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/36586-detski-festival-prikazen-svyat