Празници / фестивали

Започва продажбата на билети за 62-ото издание на „Мартенски музикални дни“

От 16 март до 2 април Русе отново ще се превърне в музикалната столица на България

Започва продажбата на билети за 62-ото издание на „Мартенски музикални дни“

От 16 март до 2 април Русе отново ще се превърне в музикалната столица на България. 62-ото издание на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“, организиран от Община Русе и под патронажа на Министерството на културата, отваря врати за почитателите на класическата музика.

Билети за концертите от програмата на фестивала могат вече да се закупят на касата на Русенска опера, а за концертите на 17, 18, 19 /11ч./, 20, 21, 23, 24, 25, 29, 30 март, 1 април, 2 април и през онлайн платформата Eventim от 22 февруари.

Тазгодишното издание на МФ „Мартенски музикални дни“ включва общо 28 събития, от които 7 оркестрови програми, 2 оперни спектакъла, 11 ансамблови концерта с участието на именити артисти, ансамбли и оркестри от 9 страни на Европа.

През 2023 г. съпътстващите концертната програма събития ще са седем. Част от програмата на престижния форум ще бъдат Майсторският клас на Светлин Русев за учениците от НУИ „Проф. В. Стоянов“, две изложби – на Юлиян Табаков и Николай Бузов, втората премиера на документалния филм „Пианото на Шостакович“, премиера на книгата на Лазар Николов „Разказ за преживяното“ и музикално-визуалният пърформанс „Европа в нас“ на продуцентска къща „Персей“, финансиран от Министерството на културата.

Повече информация за програмата можете да намерите на сайта на Музикален фестивал „Мартенски музикални дни“: https://marchmusicdays.bg/index.php/bg

 

Автор:
Община Русе
Публикация:
23.02.2023 г. 12:26
Посетено:
432
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/36449-zapochva-prodazhbata-na-bileti-za-62-oto-izdanie-na-martenski-muzikalni-dni