Празници / фестивали

Artworld Music Festival 2023 поставя своето начало в Русе - градът на “първите неща”

Място на събитието е зала Арена Русе

 

◊ ARTWORLD MUSIC FESTIVAL 2023

Уникален бутиков фестивал поставя своето начало в Русе - градът на “първите неща”

Времето, в което живеем ни налага да бъдем модерни, различни, отличаващи се и креативни. Нещо наистина иновативно е напът да сложи ярък отпечатък върху културния живот на Русе.

Вдъхновени от най-популярните музикални фестивали, събития от следващо поколение очакват русенската публика в дните 4 и 8 март. Те ще се случат в единственото подходящо място за тази цел - зала Арена Русе.

Artworld Music Festival ще потвърди потенциала на Русе да бъде дестинация за забавление от световна класа!

Уверени, че музиката е велика сила, която има способността да обединява, екип от млади хора с богат опит в развлекателната индустрия, креативни и талантливи професионалисти, са амбицирани да свържат в общо грандиозно изживяване позитивни и спонтанни хора от всички възрасти.

Още на 4 март от 10:00 часа в зала Арена Русе “Kids Wonderlend” ще превземе детските сърца с приказния свят, изрисуван от невероятния творчески екип на Artworld Music Festival!

Едно спиращо дъха приключение за всички малчугани и техните родители, заедно с аниматорите от групата на “Веселяците”, които ще радват и забавляват децата с щури игри и занимания в продължение на цели два часа.

Малко по-късно на 4 март от 17:30 часа  нестихващото шоу продължава за по-големите каки и батковци с “Teenage Wonderlend". В същия ден, на същото място от 20:00 часа,  предстои кулминацията на пътешествието с "Carnavalesque".

Визуални и светлинни ефекти, невиждани декори, огромен екран, който ще потопи публиката във фантастични светове, и, разбира се, качествена музика, изпълнена от безапелационните любимци - Дара, Атанас Колев, рапърът 100 кила и още много именити DJ -и, пристигнали специално за впечатляващото събитие.

И като празнично продължение на фиестата, на 8 март от 20:00 часа в зала Арена Русе предстои наистина магично карнавално парти под знака на Artworld Music Festival, което ще сложи само началото на цяла поредица от забележителни събития занапред!

Организаторите обещават зрелищен спектакъл, в който ще се включат звезди от ранга на Кристина Димитрова, Искрен Пецов, Илия Ангелов и още 18 имена от българската, румънската и италианската сцена - пословични любимци на публиката. Балет “Вега” и Балет “Нова” ще добавят още настроение и блясък  към приказното преживяване.

Събитието - без аналог в историята на Русе досега - ще се разгърне с пълна свобода и мощ там, където всички могат всичко и нищо не е в състояние да сложи сянка на ограничение.

Още във фоайето на зала Арена, а и по цялото протежение на сцената, изобилно отрупани барове ще задоволят и най-малките капризи на участниците в грандиозното шоу. Тези, които предпочитат, ще могат да преживеят своята звездна галавечеря на балните маси в центъра на залата, където ще бъдат разположени ВИП и Парти зоните.

Всъщност, инвеститорите в тази идея черпят вдъхновение от нивото и качеството на едни от най-известните в света - Tomorowland, и очакват подкрепата на русенци, за да сътворят наистина вдъхновяващ празник за жените, именно на техния ден 8 март!

Организаторите предвидливо са помислили как гостите им да съхранят преживяването си в красив спомен. По време на фестивала ще бъдат направени множество кадри, с които участниците ще оставят парти визията си в историята и винаги да бъдат готови за още…

Не са забравени и най-малките, които също могат да станат част от този невероятен фестивал! Родителите им ще имат възможност да изтеглят още в дома си необходимата декларация за лица под 18 години от сайта www.artworld-festival.com, която след това да бъде подписана на входа на зала Арена Русе.

Билети за първия бутиков музикален фестивал в България могат да бъдат закупени онлайн на сайта artworld-festival.com и на касите на зала Арена Русе, където желаещите ще могат да запазят конкретни места за различните зони!

Кадри от проекта и инсталацията за фестивала, както и повече информация, могат да бъдат проследени във Фейсбук страницата на събитието “Artworld Festival”!

 

Автор:
Диана Димитрова
Публикация:
18.02.2023 г. 08:59
Етикети:
фестивал
Балет “Нова”
Балет “Вега”
"Carnavalesque"
“Teenage Wonderlend"
“Kids Wonderlend”
зала Арена Русе
Artworld Music Festival
Посетено:
859
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/36413-artworld-music-festival-2023-postavya-svoeto-nachalo-v-ruse-gradat-na-parvite-neshta