Празници / фестивали

Коледа с Люси Дяковска и Плевенската филхармония във Варна

Концерт "АВЕ МАРИЯ" 2022

 

Коледен музикален празник предстои на 22 декември във Варна със солист Люси Дяковска и оркестъра на Плевенската филхармония, диригент Георги Милтиядов.

Концертна програма с истории за Коледа и Нова година, с послание за смелост и мъдрост в начинанията си, за крачките напред всеки ден, за отговорността към нас самите и към социалната среда, за насладата от радостната емоция на коледните празници със семейството.

Музикална приказка, пълна с вълшебна атмосфера, пресъздадена от Люси Дяковска и Плевенската филхармония. На този концерт чаровната и ексцентрична певица, разказва чрез езика на музиката за надеждите си, дарява с послания публиката за по-добра и здрава 2023-та година, споделя истории от всички краища на света с мелодии от XVI век до наши дни. В Зала 1 на Фестивален и Конгресен Център Варна ще чуем музика от Италия, Франция, Англия, Америка, Русия и България с послания за щастие и уют за предстоящите декемврийски празници.

Концертът „Аве Мария“ ще бъде представен на 22 декември във Варна. Празничното музикалното събитие ще зарадва публиката в морската столица на България под диригентството на маестро Георги Милтиядов. Мястото на творческата среща е Фестивалният и конгресен център в града, а началото – 19 часа.

Първият от специалните коледни концерти с името „Аве Мария“ за тази година се проведе с невероятен успех пред софийска публика. На концерта, заедно с Плевенската филхармония певицата беше поканила и уникалните гласове от Националният филхармоничен хор „Светослав Обретенов“ с диригент Цветан Крумов. На диригентският пулт в София беше маестро Димитър Косев.

Красив финал на вечерта е емоционалната изненада към публиката с песента „Свети дом“ по музика на Люси Дяковска и текст на нейния дядо Иван Вълев, дългогодишен художествен ръководител на плевенския Северняшки ансамбъл за народни песни и танци, носещ и до днес неговото име. Аранжиментът на въздействащото произведение, изпълнено с участието и на шест солистки от ансамбъла, е на Георги Милтиядов. Текстът на песента докосва всяко сърце, разказва за топлината на дома и неговата стойност в живота на всеки човек, за силата на корена, който дава смисъл и упование на всяко човешко същество, дори когато е далеч от бащиното огнище.

Подарете си Коледна музикална емоция с Люси Дяковска, Плевенската филхармония и концертната програма „Аве Мария” във  Варна на 22 декември.

Билети на място преди събитието и онлайн тук:
https://bit.ly/3v6Atdo
https://bit.ly/3G6BTuG

Автор:
Плевенска филхармония
Публикация:
20.12.2022 г. 12:22
Посетено:
709
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/36100-koleda-s-lyusi-dyakovska-i-plevenskata-filharmoniya-vav-varna