Празници / фестивали

Издателство „Ерго“ на 49. Софийски международен панаир на книгата

Посетителите ще могат да се срещнат с авторите на издателството и да открият нови вълнуващи четива

Издателство „Ерго“ на 49. Софийски международен панаир на книгата

 

◊ ПОКАНА

Издателство „Ерго“
на 49. Софийски международен панаир на книгата

6-11 декември 2022
НДК, ет. IV, щанд 423

Драги приятели и почитатели, заповядайте на щанда ни по време на Софийския международен панаир на книгата, където ще намерите нашите вече утвърдени и най-нови издания, подготвени за Вас с любов и професионализъм, със специална панаирна отстъпка от 20%.

Не пропускайте и събитията ни, на които представяме най-новите ни книги и техните автори.

 

• 10 декември, събота, 14:00–15:30 ч.
НДК, Мраморно фоайе, ет. 2
************
Среща с унгарския писател Габор Т. Санто и романа му „Симфония Европа“ в поредицата „Модерна европейска проза“. Роман за възмъжаването на момчето музикант Андраш, възпитано в трансилванско румънско-унгарско семейство, в сянката на Студената война и Секуритате, роман за историята на една любов, преодоляла разстоянието между Клуж Напока и Западен Берлин, където младежите търсят своето аз по време на студентските движения от 1968 година и тероризма. Модератор Добромир Григоров.

 

• 10 декември, събота, 14:00–15:00 ч.
Официална сцена на СМПК
************
Представяне на книгата с кратки прози „Мопсът на Вазов“ от Владислав Христов в поредицата „Нова българска проза“. „Книга, която разкрива необичайната чувствителност на един съвременен човек, рефлектиращ болезнено върху случващото се в света около нас и в света вътре в нас. По този начин тя препотвърждава предназначението на самата литература: да умиротворява, да облагородява, да бъде пътеводител в духовния ни живот.“ Представя проф. д-р Людмил Димитров.

 

• 10 декември, събота, 15:00–16:00 ч.
Щанд на изд. „Ерго“, НДК, ет. IV, щанд 423
************
Среща с автограф с писателя Пламен Антов и книгата му с фрагменти „Фрагментът, фрагментарно 2020“. Идеята на книгата е да се представи по специфичен, стереоскопичен начин – едновременно във вид на теория и на практическа реализация – същността на един неясен, изплъзващ се от строги определения жанр и тип изказ (наричан тук и „дискурс”), а именно фрагментът.

 

• 10 декември, събота, 16:00–17:00 ч.
Щанд на изд. „Ерго“, НДК, ет. IV, щанд 423
************
Среща с автограф с поета и писателя Роман Кисьов и поетичната книга „Светът на думите“. Авторът е подбрал емблематични за поезията му стихотворения от предходни стихосбирки, както и най-доброто от новите му поетически текстове, писани през последните години. „Светът на думите“ включва 61 избрани и нови стихотворения, придружени от 13 негови авторски черно-бели фотографии, които чудесно допълват стиховете.

 

• 10 декември, събота, 17:00–18:00 ч.
Щанд на изд. „Ерго“, НДК, ет. IV, щанд 423
************
Среща с автограф с писателката Цвета Делчева и новия ѝ роман „Цяло тяло“. Човек може да бъде убит два пъти, ако бъде убита и паметта за него. Хора от различни поколения, социални слоеве и професии се опитват да разкрият истината за една смърт, но и да се спасят от терзанията на вината. Техните свидетелства, изградени през темите за тялото и киното, обясняват много повече тях самите и възлагат разследването на читателя.

 

• 11 декември, неделя, 13:00–14:00 ч.
Щанд на изд. „Ерго“, НДК, ет. IV, щанд 423
************
Среща с автограф с писателя Бранимир Събев и новата му книга с разкази „Утробата на светлината“. „Държите в ръцете си седмата ми книга „Утробата на светлината“. Времето не чака никого и върви само в една посока: маршът му е бавен, ала неумолим, и малко по малко отнема всичко от нас. Остава ни само краткото време, което прекарваме тук да правим това, което обичаме, и да се опитаме да оставим нещо след себе си“, споделя авторът.

*

Книгите на издателство „Ерго” можете да откриете на адрес:

https://store.ergobooks.eu/

 

 

Автор:
Издателство "Ерго"
Публикация:
04.12.2022 г. 12:06
Етикети:
Посетено:
636
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/35965-izdatelstvo-ergo-na-49-sofiyski-mezhdunaroden-panair-na-knigata